Genç, yaşlılara Trabzon Akvaryum’u gezdirdi!

01 Şubat 2023 Çarşamba 11:11
Genç, yaşlılara Trabzon Akvaryum’u gezdirdi!

Ortahisar Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediyenin evde bakım hizmetleri kapsamında hizmet alan 16 bakıma muhtaç vatandaşla birlikte Trabzon Akvaryum’u gezdi. Gezi sırasında yaşlılara evde bakım hizmeti ekibi de eşlik etti.

Bir kısmı tekerlekli sandalye kullanan yaşlılarla birlikte akvaryumun ünitelerini gezen Başkan Genç, akvaryumdaki canlılarla ilgili grupta yer alan vatandaşlarla sohbet etti. Özellikle; timsah, yılan ve köpek balıklarına meraklı gözlerle bakan kafile üyelerinin mutluluğu ve heyecanı görülmeye değerdi. Genç, yaşlılarla birlikte balıkları da besledi.

Grupta yer alan Muzaffer Öksüz ile Kıymet Demirkıran isimli vatandaşlar Başkan Genç’e etkinlikten dolayı çok teşekkür etti. Kıymet Demirkıran, “Bizim gibi insanların hatırlanması çok güzel… Allah belediye başkanımızdan razı olsun, bize eksikliğini hissettirmesin. Bize ilgi ve alâka gösteren herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Muzaffer Öksüz ise, “Hem belediyemizin hizmetlerinden hem de belediye başkanımızdan oldukça memnunuz. Bize kendi anne ve babaları gibi davranıyorlar. Kendi aileleri gibi bakıyorlar. Ne diyebilirim ki? Çok memnunuz. Allah razı olsun. Hayır duası ediyoruz. ” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik ile ilgili düşüncelerini ifade eden Osman ve Hava Karaca çifti de, “Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştik. Dışarıya pek çıkamıyoruz. Burası çok güzel. Allah razı olsun.” diyerek Başkan Genç’e teşekkür etti.

“ONLARIN MUTLULUĞU HER ŞEYDEN DEĞERLİ”

Evde bakım hizmeti alan vatandaşların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için ücretsiz olarak Trabzon Akvaryum’u gezdirdiklerini belirten Başkan Genç, “Bakıma muhtaç vatandaşlarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak, bir nevi sosyalleşmelerine katkı sağlamak için bu etkinliği tertip ettik. Evde bakım hizmeti götürdüğümüz 16 vatandaşımızı günlük yaşamın içine katmak, rutinlerinin dışına çıkarmak için çok güzel bir etkinlik oldu. Gerçekten de maddi ve manevi olarak da çok anlamlı ve değerli bir etkinlik oldu. Bir nebze de olsa bakıma muhtaç vatandaşlarımızın yüzlerini güldürdüysek, Ortahisar Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu ve dolayısıyla yalnız olmadıklarını hissettirdiysek ne mutlu bize. Onların mutluluğu ve sevinci her şeyden değerli.” dedi.

“GAYET KEYİFLİYDİ”

Burada yaptığı açıklamada yaşlıların mutluluğu ve sağlığının çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Genç, “Çok mutlu oldular. Onların mutluluğu bizim için çok önemli. Belediye olarak hedefimiz vardı. ‘En Mutlu Şehir Ortahisar’ diye… Bütün büyüklerimizle, küçüklerimizle, gençlerimizle hep beraber en mutlu şehir olmayı hedefliyoruz. Bu programdan da gayet keyif aldık, mutlu olduk. Kıymetli büyüklerimizin, mutluluğu ve sağlığı için güzel hizmetler yapmaya devam ediyoruz. Buradaki türler daha çok okyanus canlıları... Hiç görmedikleri deniz canlılarıyla yakın temas içinde olmak onlar için de heyecan verici oldu.” şeklinde konuştu.

Hizmet alan vatandaşların her türlü talebiyle yakından ilgilenen ekipler yemek yapımı, ev temizliği, kişisel temizlik ve alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Evde Bakım Hizmetleri Biriminin, 7 evde bakım elemanı, 2 hemşire, 1 sosyolog ile birlikte; 2014 yılından bugüne kadar 9 yıl içinde toplamda 1642 aileye, kişi bazında ise 2538 kişiye evde bakım hizmeti verdiğini dile getirdi. Genç, 2023 yılında ise halihazırda 120 aileye, tekil olarak ise 180 kişiye evde bakım hizmeti verildiğini aktardı.

“HEPİMİZ BİR GÜN YAŞLANACAĞIZ”

Belediyenin imkânları nispetinde evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşların sayısını daha da artıracaklarını kaydeden Başkan Genç, şöyle konuştu: “Belediyemiz kurumsallaşmaya başladığı andan itibaren her geçen yıl hizmet yelpazemizi genişlettik. Bu doğrultuda her geçen yıl evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaş sayımızı artırıyoruz. Hepimiz bir gün yaşlanacağız. O nedenle empati yaparak bu hizmeti bakıma muhtaç vatandaşlarımıza götürüyoruz. Türkiye’de yaşlı nüfus hızla artıyor. Dolayısıyla evde bakım hizmeti talep eden vatandaş sayımız da bununla doğru orantılı olarak artıyor. Biz de şartları tutanları tespit ederek vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz.”

“MADDİ VE MANEVİ OLARAK YANLARINDAYIZ”

Başkan Genç, “Personellerimiz rutin işlerini yapmalarının yanında hizmet alan vatandaşlarımızla sohbet ederek bir nevi onların sosyal ihtiyaçlarını da gideriyor. Bu yönden de vatandaşlarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayarak moral anlamında da kendilerine destek oluyoruz. Kendilerinin yalnız olmadığını, kimsesiz olmadıklarını hissediyorlar ve mutlu oluyorlar. Bu mutluluk da bize yeter.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 01.02.2023 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.