Genç: “Zamda maksimum limite çıktık”

Ortahisar Belediyesi Orbel çalışanlarına iki yıl geçerli olmak üzere her altı aylık dönem için yüzde 7+7 olmak üzere toplamda yüzde 14 zam yaptı

04 Nisan 2018 Çarşamba 09:20
Genç: “Zamda maksimum limite çıktık”

Ortahisar Belediyesi, Orbel AŞ ve Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 
Toplu iş sözleşmesi imza töreni belediyenin Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi. İmza törenine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, ORBEL AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüksel Gülay ile Trabzon Hizmet-İş Sendikası Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
İmza töreninde konuşan Başkan Genç, "Başkan olarak bir anlayış ortaya koyduk. Biz seçilmişler olarak bugün varız yarın yokuz. Yarın belki başka arkadaşlar gelecek. Ancak bu kurumun asli sahipleri olarak burayı ayakta tutan sizlersiniz. Bütün çalışanlarımız şu hususu bilmeli ki belediye başkanınız olarak bu belediyenin bu zor kurulum sürecini devam ettirirken ekonomik imkanları nispetinde alın terine saygının gereği olarak imkanımız ne ise personelimize yansıttık. Biz büyük bir mutlulukla çalışanlarımız biliyor ki, imkanları ölçüsünde çalışanlarına veren bir belediye başkanı olduğumuzu biliyor. Bundan sonra da böyle olacak” dedi. 

"Masanın bu tarafından bakmadık" 
“Bu sözleşmede bütün kalbimle ve samimiyetimle söylüyorum ki, onlarda ben de masanın bu tarafından bakmadık” diyen Genç “İnanın hiç derinliğine bir görüşmeye bile girmedik. Ve belediyemizin vereceği maksimum limite çıktık. Şayet bu belediye daha yüksek noktalara geldiğinde sizlerin emeklerinin karşılığı da aynı nispette daha da artacaktır. İki yıl geçerli olacak bu sözleşmeyle birinci ve ikinci altı ayda yüzde 7 olmak üzere toplamda yüzde 14 oranında, ikinci yıl da aynı şekilde yüzde 14 oranında zam yaptık. Yevmiyelerde de iki lira daha zam yaptık. ORBEL'de çalışanların en düşük maaşı 2 bin 223 TL'den 2 bin 416 TL'ye çıktı” ifadelerini kullandı. 
Yeni çıkan KHK ile Orbel A.Ş'nin Ortahisar'ın yan kuruluşu haline geldiğini belirten Başkan Genç, "Kadrolu işçilerimiz de var. Aynı anlayışı ortaya koyarak yüzde 7+7 oranında zam tanzim ettik. En düşük maaş 3 bin 600 TL' idi şu anda en yüksek maaş ise 4 bin 917 TL olmuştur. Bunlar bizim imkan ve kabiliyetlerimiz. Daha yukarı imkana ulaştığımızda aynı anlayışla beraber işçilerimize her zaman yardımcı olacağız. ORBEL sıradan bir şirket değildir. Yani belediyeye hizmet alan bir şirket değildir. Şu anda farklı bir duruma geçtik. ORBEL artık bu belediyenin yan bir kurumudur. Şu anda ORBEL çalışanları Cumhurbaşkanımızın sayesinde Ortahisar Belediyesi'nin kadrolu işçisi durumuna gelmiştir" diye konuştu. 

“Zamlar enflasyon rakamının üstünde” 
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise konuşmasında KHK ile çıkan taşeron işçi yasasının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde işçiler adına çok büyük bir devrim olduğunu söyledi. Ortahisar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında tartışmalara mahal vermeden çok başarılı bir top iş sözleşmesi (TİS) yaptığını belirten Arslan, "Bundan 20 yıl önce arkadaşlarımızın bizden şu talebi vardı. Bizim içerdekileri alacaklarımızı ne zaman alacağız. Gerçekten o günler zor günlerdi. Ama çok şükür bugün belediyemizde o günler mazide kaldı. Bundan sonra da o günleri yaşamamak için beraber çalışacağız. Gördüğünüz gibi TİS bütün rakamlar enflasyon rakamının üstünde. Tabi ki, bizim ihtiyaçlarımız sınırsız. Bu rakamların daha üstünde bir oranı isterdiniz ama bunu bir dengeye oturmak lazım. Şöyle belediyemizin bütün kaynaklarını ve bütün çalışanların taleplerini bir dengeye oturmak zorundasınız. Burada yaşamının zorluklarını biliyorum. Ama burada top iş sözleşmesinin tartışmadan tamamlanması büyük bir başarıdır. O nedenle biz imkanlarımızı zorlayarak belediye başkanının da bütün imkanlarını zorlayarak bu rakamı verdiğini biliyorum. Bütün bunlara rağmen bir çatışma olmadan bu sözleşmenin yapılması büyük bir başarıdır" şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.