Genç’ten ‘Berat Kandili’ mesajı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘Berat Kandili’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

16 Mart 2022 Çarşamba 13:24
Genç’ten ‘Berat Kandili’ mesajı

“İLAHİ VE BEREKETLİ BİR GECE”

Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili’nin bütün müminler için kurtuluşa vesile olmasını dileyen Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mübarek kandil geceleri ve onları içinde barındıran üç ayların dinimizde ayrı bir yeri ve ehemmiyeti vardır. Kandil geceleri müminlerin gönüllerinde ve maneviyatlarında yeni kapıların açıldığı, mana âleminin Müslümanlara saadet ve huzur veren feyz ve hikmetlerinin dolu dolu yaşandığı çok özel gecelerdir. Müminlere Yüce Yaradana karşı kulluk vazifelerini hatırlatan ilahi ve bereketli zaman dilimleridir. Kutsal Ramazan ayının yaklaştığı bugünlerde ‘berat’ sözcüğünün anlamına uygun olarak kurtuluşa ve esenliğe ermek için bütün benliğimizle ibadet, dua ve niyazlarla Yüce Allah’tan (C.C) yardım dilemeliyiz. İşlediğimiz günah ve hatalardan dolayı en içten duygularımızla Allah’tan (C.C) bağışlanma ve af dilemeliyiz.

Bütün Müslümanlara kulluk bilincini ve hesap verme şuurunu hatırlatan Berat Kandili’ni en güzel şekilde değerlendirmeyi Yüce Rabbimiz bizlere nasip etsin. Bu mübarek geceyi feyz, bereket ve ibadetle geçirmek maddi ve manevi olarak bizlere insân-ı kâmil mertebesinde ulaşma yolunda fırsatlar sunar. Günah ve yanlışlardan kaçınmak, günahlardan arınmak için Yüce Allah’ın (C.C) sonsuz rahmet ve merhametine sığınalım. Bu vesilelerle berat sözcüğünün muhtevasına uygun olarak bu mübarek gecenin bütün müminler için kurtuluşa, arınmaya ve esenliğe vesile olmasını Yüce Allah’tan (C.C) niyaz ederim.”

Son Güncelleme: 16.03.2022 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.