Genç’ten siyasi partilere kovid-19 raporu!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kovid-19 (yeni korona virüs) salgınıyla mücadele kapsamında belediye tarafından yapılan çalışmaları anlatan raporu siyasi parti teşkilatlarına gönderdi. Belediye tarafından salgın sürecinde yapılan bütün çalışmaların detaylı bir şekilde anlatıldığı rapor AK Parti, CHP, MHP, BBP, Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi il ve ilçe teşkilatlarına gönderildi.

16 Haziran 2020 Salı 16:31
Genç’ten siyasi partilere kovid-19 raporu!

“ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ GEREĞİ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Genç, şeffaf belediyecilik anlayışı doğrultusunda kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili siyasi partileri bilgilendirdiklerini söyledi. Virüs salgınının küresel bir mesele haline geldiğine dikkat çeken Başkan Genç, bundan dolayı yapılan çalışmaların açık bir şekilde anlatılmasının önemli olduğunu kaydetti. Genç, “Korona virüsle mücadele sadece iktidar partisini ya da devleti ilgilendiren bir konu olmaktan ziyade ulusal hatta küresel bir mesele haline gelmiştir. Bütün toplum olarak yeni korona virüsle mücadele için olağanüstü fedakârlıklar yapılarak başarılı olunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bir vatandaşın bu başarıda payı vardır. Dolayısıyla Ortahisar Belediyesi olarak ilçemizde belediyemiz tarafından yürütülen çalışmaları siyasi partilerimizle paylaşarak şeffaflık adına önemli bir adım atmış oluyoruz. Süreç boyunca hummalı bir şekilde çalışan Ortahisar Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubu’nun yaptığı çalışmaları bütün detaylarıyla birlikte siyasi partilerimizin il ve ilçe teşkilatlarına gönderdik. Diğer yandan belediyemizin birim müdürlüklerinin yaptığı faaliyetler madde madde ilgili raporda ifade edildi. Zaman zaman medya ve kamuoyuyla paylaştığımız bu bilgileri daha detaylı bir şekilde siyasi partilerimize gönderdik. Gerekli değerlendirmeyi partilerimizin temsilcileri yapacaktır. Biz yapılan bu çalışmalarla ilgili her türlü eleştiri ve fikre açığız.” diye konuştu.

“TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK”

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye’nin ve Trabzon’un başarılı bir sınav verdiğinin ve vermeye devam ettiğinin dile getirildiği raporda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleştirilen sağlık alanındaki atılımların ve tüm kurumların koordineli çalışmasının bir sonucu olarak salgınla alâkalı alınan tedbirler dikkatle ve titizlikle uygulandı.  Ortahisar Belediyesi olarak biz de bu süreçte üzerimize düşen sorumluluğu harfiyen yerine getirdik. İlk kurulan gruplardan biri olan Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubumuz ve belediye faaliyetlerimizle vatandaşlarımızın yanında olduk. Özellikle 65 yaş üstü büyüklerimizin ihtiyaçlarını karşılayarak, Ortahisar’ımızın salgından en az şekilde etkilenmesi için tüm gücümüzle çalıştık.” ifadelerine yer verildi.  

Kontrollü sosyal hayat kurallarının geçerli olduğu yeni dönemde de alınan tedbirlere herkesin uymasının büyük önem arz ettiğinin dile getirildiği raporda, sürecin elbirliği yapılarak başarılı bir şekilde atlatılacağı kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.