"Giresun’da 7 bin kişi çığ tehdidi altında"

Giresun AKUT ekip lideri Dr. Cengiz Cindemir:Giresun Çığ tehdit raporuna göre, Giresun'un 6 ilçesine bağlı bazı köy ve mahallelerde yaşayan 7 bin civarındaki vatandaşımız çığ tehdidi altında yaşıyor"

05 Şubat 2018 Pazartesi 12:24
"Giresun’da 7 bin kişi çığ tehdidi altında"

Giresun’un Koçkayası Yaylası'nda Dr. Hakan Güvenç Giresun AKUT ekibi çığ arama kurtarma eğitimi gerçekleştirdi. 
Giresun AKUT ekip lideri Dr. Cengiz Cindemir, yaptıkları eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. Cindemir "İlgili kurumlardan edindiğimiz çığ tehdit raporuna göre Giresun'un 6 ilçesine bağlı bazı köy ve mahallelerde yaşayan 7 bin civarındaki vatandaşımız çığ tehdidi altında yaşıyor. Bu yerler Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Keşap ve Tirebolu'ya bağlı köy ve ya mahallelerdir" dedi.
Giresun'daki insan yaşamını etkileyen son çığ olayının ise 2012 yılının ocak ayında Eğribel Geçidi’nde yaşandığını ifade eden Cindemir "Yol kapandı ve 18 vatandaşımız Tamdere'de mahsur kaldı. Bu ve benzeri olaylar nedeniyle çığ arama kurtarma ve kış şartlarında hayatı idame ettirme eğitimlerine ayrı bir önem veriyoruz. Amacımız ilimize ve ülkemize karşılıksız, tamamen gönüllü olarak 24 saat hizmet etmektir. Eğitime katılan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu maddi ve manevi desteğin devamı diliyoruz" diye konuştu.
Koçkayası Yaylası'nda yapılan çığ arama kurtarma eğitimi veren Levent Sevinç, eğitimde kar tabakaları arasındaki fark, çığı tetikleyen faktörler, sonda ile kaba ve ince arama, çığ bölgesinde hareket tarzı gibi bilgilerin teorik ve uygulamalı olarak öğretildiğini söyledi.

Son Güncelleme: 05.02.2018 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.