Giysi ve ayakkabılar geri dönüştürülecek

Kullanılmış giysi ve ayakkabılarınızı bu kumbaralara atın!

07 Kasım 2018 Çarşamba 13:02
Giysi ve ayakkabılar geri dönüştürülecek

Ortahisar Belediyesi, bayat ekmek, atık yağ ve pilden sonra şimdi de 'Çöpe Atma Geri Dönüşüme Kazandır' sloganıyla 'Kullanılmış Giysi-Ayakkabı Geri Dönüşüm Projesi' başlattı. Proje kapsamında kamu binaları önlerine, okul binalarına, meydan, sokak ve AVM gibi vatandaşların kolay erişebileceği 50 ayrı noktaya kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini toplamak için anlaşmalı firma tarafından kumbaralar monte edildi. Vatandaşlar, kullanmadıkları giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini bu kumbaralara atarak tekrar geri dönüştürülüp ekonomiye kazandırılmasını sağlayacaklar.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, ilçenin değişik noktalarına monte edilen kumbaralarda toplanan giysilerin anlaşmalı firmalara teslim edilerek yeniden iplik ve lif haline getirilip ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

"EKONOMİ İÇİN HAMMADDE SAĞLAYACAK"

Başkan Genç, "Geri dönüşüm konusu son yıllarda çok önemli hale geldi. Kullanılmış malzemelerin tekrar ekonomiye kazandırılması için belediyemiz bugüne kadar birçok proje geliştirdi. Bayat ekmek, atık yağ ve pil toplama projelerimizi daha önceden hayata geçirmiştik. Şimdi de kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini toplamak için herkesin kolay erişebileceği meydan, sokak ve AVM gibi 50 ayrı noktaya anlaştığımız firma tarafından kumbaralar monte edildi. Vatandaşlarımız tarafından bu kumbaralara atılan her türlü giyim malzemesi ilgili firma tarafından toplanarak geri dönüşüm tesislerinde tekrar ekonomiye kazandırılacak. Geri dönüştürülen bu atık malzemelerden iplik ve lif üretilecek. Böylece ekonomimiz için hammadde ihtiyacı sağlanarak bu tür atıkların depolanması sorunu da ortadan kaldırılmış olacak. Türkiye henüz geri dönüşüm konusunda istenilen oranlara gelemedi. Şu anda çöplerimizin sadece % 1'ini geri dönüştürüp ekonomiye kazandırıyoruz. Gelişmiş ülkelerde bu oran çok daha yükseklerde. Atıkların geri dönüştürülmesi hammadde ihtiyacının sağlanması açısından çok önemli bir hale gelmiştir. Geri dönüşüm, çöplerin depolanması sorununu da önemli ölçüde ortadan kaldırarak çevre kirliliğini de önlemiştir. Bu nedenle vatandaşlarımızda geri dönüşüm bilincini oluşturmak için bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirerek bu alanda ciddi bir mesafe kat ettik. Vatandaşlarımızdan ricamız, kullanmadıkları giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini geri dönüşüm kumbaralarına atarak ekonomimize katkı sağlasınlar." diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.