Gönülleri fethettik

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen: Yatırım Adası’nda dolgu işlemleri başlayacak. Mobilya kentle birlikte Arsin farklı bir yere gelecek. Sadece başkanlık değil, yaşlılarımızın, halkımızın da gönüllerini fethettik” dedi

22 Ocak 2018 Pazartesi 10:16
Gönülleri  fethettik

Trabzon’un Arsin İlçe Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, ilçede ki önemli projeler olan yatırım adası ile mobilya kenti  değerlendirdi. Şen, yatırım adasını 2018’in 2. Yarısından itibaren dolgu işlemlerine başlanacağını ifade ederek mobilya kent ile ilgili de görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Şen, belediye başkanlığındaki üç döneminde kendisini en mutlu eden projenin sahilin bitirilmesi olduğunu kaydederek, “Bizim için en önemli projemiz sahildi. 10 yıllık emek vardı. 10 yılın sonunda proje bitti. Bir günde hiçbir şey olmuyor. Geçen gün bir çalışma vardı. AK Parti iktidarından önce başlanılan bir projenin bitimi 8.8 yıldı. Şu anda 3.5 yıla düştü başlanılan projenin bitişi” dedi.

DOLGUSU YAPILACAK

Yatırım adası ile ilgili şu anda bakanlıklarda görüşler alındı. En son Çevre ve Şehircilik Bakanlığından da olumlu görüş alındı. Kanunu çıktı. Çıkan kanundan sonra şimdi bakanlık görüşleri alınıyor. 2018 yılının 2. Yarısından itibaren dolgu işlemlerine başlanacak inşallah.

24 SAAT YAŞANABİLİR ALAN

Mobilya kentle ilgili olarak MOBİAD Derneği tarafından mimarlar odası ile beraber bir görüşme yapıldı. Burada sadece mobilya olsun istenmiyor. 24 saat yaşanabilir modern bir AVM tarzı, insanların rahat alışveriş yapabileceği, çocuklarını bırakabileceği bir taraftan eğlencesini yaparken bir taraftan da rahat alışveriş yapabileceği bir mekan isteniyor. Bu ay onunla ilgili bir toplantı yapılacak. Bileşenlerle ilgili toplantılar yapılacak. Arazi sahipleri ile anlaşmalar yapılıyor. Bu TOKİ, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Arsin Belediye Başkanlığı ve MOBİAD ile yapılacak bir çalışma.

YOLLARIN ÇOĞU TAMAMLANDI

Biz 4 seneden beri betonlamaya devam ediyoruz. Asfaltlamayı da büyükşehir belediyemiz yapıyor. Eksiklerimiz var. Yaklaşık 675 kilometrelik bir yol ağı var. Bunun 3’te 2’si tamamlandı. Bu yılda yol çalışmalarına devam edeceğiz. Ana artellerde ki çalışmaları bitirdik.

YAŞLILARIMIZIN DUASINI ALDIK

Kaymakamlıkla birlikte bakıma muhtaç olan yaşlıların evlerine haftalık temizliğe gidiliyor. Sosyal yardımlaşma fonu ve belediye iş birliği ile projemizi yaptık. 6 aydan devam eden bir proje. Çok güzel verimler aldık. Projeyi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Hayır dualarını aldık. 2 tane çalıştırdığımız kadın evlere gidip evlerin bütün ihtiyaçlarını gideriyorlar. En önemlisi yaşlılardan haberimiz oluyor.

YETİM VE ÖKSÜZLERİ SEVİNDİRDİK

Yetim ve öksüzleri daha önce gitmedikleri mekânlara götürüyoruz. Bu konuda da kaymakam bey çok aktif. Sağ olsun çok güzel çalışıyor. Elimizden geleni yapmaya çalışıyor. İşsizlere iş bulma adına güzel projeler yaptık.

10 YILLIK EMEĞİM VARDI

Bizim için en önemli projemiz sahildi. 10 yıllık emek vardı. 10 yılın sonunda proje bitti. Bir günde hiçbir şey olmuyor. Geçen gün bir çalışma vardı. AK Parti iktidarından önce başlanılan bir projenin bitimi 8.8 yıldı. Şu anda 3.5 yıla düştü başlanılan projenin bitişi. Sahil benim için çok önemliydi. Diğer önemli olan da Yanbolu Santa Yoluydu. Orada da bayağı mesafe kat ettik. Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun destekleriyle inşallah yol bu sene bitecek. Taşköprü’ye kadar olan bir yol bitecek. Bunlara seviniyorum. Ben göreve geldiğimde belediyede ki işçinin memurun birikmiş alacakları icra dosyalar vardı. Allah’a şükürler olsun personelimizin bizden alacağı yok. 

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.