Görev verilirse hizmete devam

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,“Hayat her zaman güllük gülistanlık değil, bazen karşımıza dikenli ve taşlı yollar çıksa da insanlara olan borcumuzdan, bu borcu ödemeye gayretimizden asla geri kalmadık” dedi.

25 Ekim 2018 Perşembe 09:06
Görev verilirse hizmete devam

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarılalioğlu , yaklaşan yerel seçim için belediye başkanlığına da yeniden adaylık sinyali verdi. Sarıalioğlu, “Partimizin görev vermesi halinde halkımızda teveccüh gösterirse inşallah Of’umuza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. İşte Sarıalioğlu’nun açıklamaları:

DİKENLİ YOLLARA RAĞMEN HİZMETTEN GERİ DURMADIK

Dört buçuk yıllık hizmet sürenizde Of’ta hangi projeleri hayata geçirdiniz?

Dört buçuk yıl çok çabuk geçti. Aslında bizim yolculuğumuz dört buçuk yıl önce başlamadı. Mesleğimiz İnşaat Mühendisliğidir. Meslekte 30 yılımı dolduruyorum. Bunun sadece 5 yılı Trabzon’da geçti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda başlayan hizmetimiz yaklaşık 30 yıldır devam ediyor. Bu 30 yıla yakın sadece 5 yılı sadece kendi özel işlerimize ayrılmıştır. Diğer kısmı belediyecilik ile dolu bir hayat. Hayat, size yol tayin ediyor. Siz bu yolda hakkı gözetip insanlara hizmet etmeyi şiar edinebilirseniz, hedefleriniz olursa, Hak ve adaletten yana olursanız mutlaka bir şeyleri başarıyorsunuz. Ama hayat her zaman güllük gülistanlık değil, bazen karşımıza dikenli ve taşlı yollar çıksa da insanlara olan borcumuzdan, bu borcu ödemeye gayretimizden asla geri kalmadık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun yol arkadaşları olan bizler ‘Halka hizmet Hakka hizmet’ şiarıyla bu yola çıktık. Bu yolda da yürümeye devam ediyoruz.

ON BİN DOĞALGAZ  ABONEMİZ VAR

Of her geçen gün kabuğunu kırıyor; her geçen gün değişiyor. Şuanda Trabzon’un ilçeleri arasında doğalgazından tutun içme suyu hatlarının yenilenmesi, enerji nakil hatlarının yüzde 95’lik kısmının yer altına alınması, süper online, internet ağları, yer altındaki altyapı hizmetlerinin tamamına yakını bitirilmiş durumdadır. Bugün Of’ta on bine yakın doğalgaz abonesi, on iki bin su abonesi var. Merkez için söylüyorum. Aşağı yukarı kırk bine yakında meskeni olan bir ilçe. Kırk meskeni olan bir ilçeye hizmet ediyoruz. Yol ağımız ise yaklaşık iki bin kilometredir. Coğrafyamız hakikaten zor. Bu zor şartlar altında olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda 68 mahallenin tamamında yaklaşık 70 milyon liralık yatırım yapıldı. Gerek asfaltlama, gerek betonlama, gerekse altyapı ve üstyapı, fen ve sanat yapıları çalışmaları yapıldı.

2014’TE SEL FELAKETİ YAŞADIK

2014 yılında büyük bir sel felaketi yaşadık. Yaklaşık 25 milyon liralık bir hasar karşımıza çıkmıştı. Devletimiz bizi bu sel felaketinin ardından yalnız bırakmadı. Afat Başkanlığı o günden bugüne kadar bize yaklaşık dört buçuk milyon liralık yardımda bulundu. Diğer kısımları ise kendi imkanlarımız ile hallettik. Ufak tefek eksikliklerimiz var. Bunlar bizim vaatlerimizin arasında olmayıp rutin yapılan işler arasında yer alıyor. Vaatlerimiz ile ilgili büyük bir çoğunluğunu tamamlamış bulunmaktayız. Tamamlayamadığımız vaatlerimizde var.

SOLAKLI VADİSİ 2019’DA TAMAM

Gençlik Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzunu ve sahilde Spor Kompleksi Merkezini yaptık. Ayrıca kitapçığımızda vaat ettiğimiz projeler bitirildi kimisine de başlandı ve bitirilmek üzere ya da ihale aşamasında. Konuşulan ama yapılamayan Solaklı Vadisi Projemiz başlamış durumda. İnşallah 2019 yılı itibari ile orayı da bitireceğiz. İlçemiz sahilinde eskiyen spor alanlarının tamamını yeniledik. Bizim için en önemli gençliğe yapılan yatırımdır. Gençliğin öğretimine yapılan yatırımdır. Okullarının fiziki şartlarının geliştirilmesi için çalışmalar yaptık. İlçemizdeki bütün okullarımızın hepsine dokunduk. Çocukların daha iyi eğitim alması için fiziki şartların oluşturulmasından tutun da onların burs almasına kadar çalışmalar yaptık. Eğitim alanında yaklaşık yedi buçuk milyon kadar yatırımımız var.

50 YILLIK İÇME SUYU PROJESİ

Belediyemizin hemen önünde bir kent meydanı oluşturduk. İlk başta tepki çektik ama zamanla vatandaşımızın takdirini kazandık. İçişler Bakanımız Süleyman Soylu’nun ve Berat Albayrak’ın da bize katkıları oldu. Hükümet Konağı binamızı yeniden yaptık. Yöre mimarisine uygun bir şekilde yaptık. Belediye binamız tamamen atıl durumdaydı; asansörü çalışmıyordu. Bütün binayı baştan sona kadar yenileyerek vatandaşlarımızın daha nezih bir ortamda hizmet almasını sağladık. İçme suyu projesi devam ediyor. İlçemizin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın belediye başkanlığı döneminde ben de Fen İşleri Müdürüydüm birlikte başlatmıştık bu projeyi. Bu zamana nasip oldu. İhalesini yaptık. TİSKİ ve İller Bankası ile birlikte yapılan çalışmada proje son aşamasına geldi. İnşallah önümüzdeki dönemde arıtma ve isale hattı tesisini de halkımızın hizmetine sunacağız.

OF DÜNYANIN HER YERİNDE

KTÜ’ye bağlı Teknoloji Fakültemizde okuyan kız öğrencilerimizin barınabilmeleri için bir yurt yaptırdık. Çok değerli işadamlarımızın desteği ile birlikte çok güzel bir kız öğrenci ilçemize kazandırdık. Of bir marka. Adını sadece Türkiye sınırlarında değil dünyada duyurmuştur. Dünyanın neresinde olursanız olun bir Oflu ile karşılaşırsınız. 150 yıllık bir tarihimiz var.

GÖREV VERİLİRSE DEVAM EDECEĞİZ

Biz de halkımıza hizmet etmek şiarıyla ve belediyeci bir aileden gelen bir anlayışla yola çıktık. Of’un 150 yıllık tarihinde on dördüncü belediye başkanıyım. Allah nasip ederse devam edeceğiz. Siyasi büyüklerimizi bize devam derse, halkımızda teveccüh buyurursa niyetimiz devam etmekten yana. Bu güzel hizmetleri devam ettirmek ve yarım kalanları da bitirmektir amacımız. Oflulara hizmet etmekte ayrı bir onur. Onlara hizmet etmekten onur duyuyoruz.

TÜRKİYE’DE ÖRNEK PROJE

Eğer görev size tekrar verilir halkta teveccüh gösterirse önümüzdeki dönemde vizyon projeleriniz var mı?

Solaklı Vadisi Projesi başlamış, bitirilmesini çok arzuluyorum. Birinci etabına başladık. Orayı Of’un aynası yapmak istiyoruz. İkinci vizyon projemiz okulumuzun batısında 150 dönümlük dolgu alanı var. Bu dolgu alanının 50 dönümünü Spor Bakanlığı’na devrettik. Orada bir stadyum yapılıyor. Beş bin kişilik bir stat. Aynı zamanda stadın yanında birçok spor alanı olacak. Amatör takımların ve profesyonel takımın idmanlarını yapabileceği sahalar yapılacak. Spor okulu da yapmayı hedefliyoruz. Yine aynı alanda 30 dönümlük bir alanda dört minareli cami yapacağız. İçerisinde okul da olacak. Anaokulundan tutun liseyi bitirene kadar hem hafızlık eğitimi hem fenni ve sosyal eğitimlerinde verildiği bir okul planlamış durumdayız. Bu da vizyon projemiz. Türkiye’de örnek olacak bir proje. Bu projeyi de sadece Of’un değil tüm bölge halkının hizmetine sunacağız. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız da olacak. Bunların hepsi planlanmış, projeleri hazır.

15 TEMMUZ BAĞIRA BAĞIRA GELDİ

Of, Kuran Kurslarında Trabzon’da en önde gelen ilçelerden bir tanesidir. Ama buradaki hizmetler dağınık parça parça. Her mahallede bir Kuran Kursu var. Kontrolsüz bir eğitim var. Ama eğer biz bunları bir çatı altında okul olarak toplayabilirsek burada hem devletin kontrolünde olacaklar hem de çok daha iyi bir eğitimle ve donanımlı olarak yetişecekler. Maalesef bağıra bağıra 15 Temmuz ben geliyorum dedi. 15 Temmuz’u yaşadığımız ülkemizde pırıl pırıl gençlerimizi, çocuklarımızı başkalarının eline bırakmamak için mutlaka bütün Türkiye’de bu tür projelerin uygulanmasının çok faydalı olacağına inandığım için bunu biz Of’tan başlatıyoruz. İnşallah başarılı oluruz.

GALERİCİLERE ÇARŞI YAPILACAK

Kentsel dönüşümle alakalı çalışmalarımız olacak. Şehrimizin içerisinde 44 tane galericimiz var. Galericilerimize bir çarşı yapmayı planlıyoruz. Aynı zamanda bu galericiler çarşısı içerisinde de burada hizmet veren kargolar var. Kargo ve galericileri bir merkezde toplayıp şehir içi trafiğini rahatlatmak istiyoruz. Onlarla da sürekli istişare halindeyiz. Bir yer aklımızda var. Şehrin otogarın o planladığımız yere taşıdığımızda bu saydığım hizmetlere ayırmayı düşünüyoruz. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan çayla ilgili birçok yerde fabrikalar var. Bunların bir kısmı devletin bir kısmı da özel sektör.

ÇAY SANAYİ TARIMI PLANLADIK

Şehrimizin doğusunda 20 dönümlük bir alan var. Burasının 500 dönümünü hem organik çay tarımı hem de organize çay sanayi tarımı adı altında planlamış durumdayız. Geriye kalan 500 dönümlük alanda da Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. Burası planlanıp hizmete girdiğinde şuanda mevcut çay fabrikalarımızın tamamı çok değerli arazi üzerinde olacak. Bir kısmı Of-Rize Karayolu üzerinde,  bir kısma Of Çaykara güzergahında turistik alanda olacak. Şehrimizin içerisinde Sanayi Sitesi var. Bunu da Of-Hayrat güzergahında 400 dönümlük bir alana taşımayı hedefliyoruz. Burası şuanda 26 dönüm. Çarşı içerisinde mobilyacı, demir doğramacı ve diğer sanayicileri o bölgeye toplayacağız. 

3. DEVLET ÜNİVERSİTESİ  OF’TA OLACAK

Fakültede yeni bölümler açılacak mı?

Fakültemizdeki eğitim öğretim kalitesinin artması için çalışma yapıyoruz. Of’ta öğrenci sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bu yıl elektronik ve haberleşme bölümü açıldı. Fakülte sayısını artıracağız. Trabzon’un üçüncü devlet üniversitesi neden Of’ta olmasın? Olabilir. Olmaması için hiçbir sebep yok. Bütün altyapısı hazırlanmış durumda. Bu iş kendiliğinden devlet üniversitesine doğru gidecek.

180 YATAKLI HASTANEMİZ 2020’DE

Belediyemize ait bir 100 dönümlük arazimiz var. Burada Astsubaylık Jandarma Okulu yapmayı planlıyoruz. Bakanımız ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İlçeye hareket getirecek. Nüfus getirecek. Turizm tesisleri için projelerimiz devam ediyor. Hastanemiz devam ediyor. Ancak üzücü bir olay yaşadık. Orayı alan müteahhit kız kardeşimiz, kur farkındaki oynamalardan dolayı çalışmalar biraz sekteye uğradı. Ama en geç 2020 yılı içerisinde 180 yataklı hastanemiz hayata geçirilecek. Sadece Oflu hemşirelerimizin değil, Hayrat, Dernekpazarı, Çaykara, Sürmene hatta Rize, İyidere, İkizdere, Kalkandere ilçelerine de hizmet verecek.

HER DEFASINDA DESTEK VERDİLER

Önümüzdeki yerel seçimde hedefinizdeki oy oranı ne?

Vatandaşlarımız gerek 2014 yerel seçimlerinde gerekse Cumhurbaşkanlığının ilk halk oylaması seçiminde 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde, genel seçimlerinde ve yeni sisteme geçiş olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde her defasında bize destek verdiler. Oylarını artırdılar. Oflular zaten gereğini yapıyor. Bizim onlara bir hedef koyma lüksümüz yok. Sağ olsunlar hiçbir zaman yüzde 80-70’lerin altında bize destek vermediler. Aynı destekle durmak yok yola devam diyoruz.

ONLARA BORCUMUZ VAR

Vatandaşlara mesajınız neler?

Ofluları biz çok seviyoruz. Onlarda bizi çok seviyor. Bizim başımızı hiçbir zaman öne eğmediler. Onların bir evladı, kardeşi olmaktan onur duyuyorum. Bizim onlara çok borcumuz var. Onlar, Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize bize bu desteği verdikçe Sayın Cumhurbaşkanımızda gereğini yapıyor. Of, Trabzon’un gözbebeği, Trabzon’da Türkiye’nin gözbebeğidir. Oflular her türlü iltifatı hak ediyor.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.