Görme engelli satranççılar ile gençler arasında yapılan turnuva büyük ilgi gördü

Trabzon’da Görme engelli satranççılar ile gençler arasında yapılan özel turnuva büyük ilgi gördü.

02 Ocak 2018 Salı 13:16
Görme engelli satranççılar ile gençler arasında yapılan turnuva büyük ilgi gördü

Trabzon Satranç İl Temsilciliği’nin desteği ile yapılan farkındalık ve gösteri maçında, Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü sporcuları ile Trabzon Feda Satranç Derneği sporcuları katıldı. Özel satranç tahtaları ile oynayan görme engellilerin müthiş performansından çok etkilendiklerini kaydeden gençler, “Açıkçası bu kadar zor maçlar olacağını hiç düşünmemiştik. Ancak şimdi çok daha iyi anladık ki, aramızda hiç fark yok. Gönül gözü ile mükemmel maçlar çıkarıp birçok arkadaşımızı yendiler. Çok zevkli ve çekişmeli bir gün oldu, onları yürekten kutluyoruz” dediler.
Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Satranç İl Temsilcisi Sayın Abdulkadir Haliloğlu, “Antalya’da bu ay sonunda yapılacak olan Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonasına katılacak olan görme farklılığı alan sporcular ile gençlerimiz arasında yapılan turnuvada sonuçtan çok ortaya çıkan dostluk bizi mutlu etti” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.