Günaydın,servisçiler arasında birlik ve beraberliği sağlayacağız

Trabzon Servis Taşımacılığı İşletmeleri Başkan adayı Murat Günaydın,projelerini açıklayarak servisçiler arasında birlik ve beraberliği sağlayacağız dedi.

11 Aralık 2017 Pazartesi 11:25
Günaydın,servisçiler arasında birlik ve beraberliği sağlayacağız

Trabzon Servis Taşımacılığı İşletmeleri Başkan adayı Murat Günaydın T rabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında 15 yıldır servis işletmeciliği yapmaktayım. Yönetimde bulunduğum süre içerisinde meslektaşlarımız ile odamız arasındaki bağın yeteri kadar sağlam olmadığını, büyük bir başı boşluk olduğunu, üyelerimizin bağlı bulunduğu odadan gerekli desteği alamadığını tespit ettim.Biz bu göreve gelirken bu ve bunun gibi eksiklikleri düzeltmek ve çare bulmak için seçilmiştik. Fakat gelinen noktada oda yönetiminde biz değil ben anlayışının hakim olduğunu hissettik.

Ben anlayışı olan mevcut yönetim, maalesef işimizle alakalı sivil toplum, kamu kurum ve kuruluşları ile barışık ve koordineli olamadı… ve  bu kuruluşlar bizim odamızı ciddiye almadı. Bu olumsuzluklar sürekli konuşuluyordu ve birilerinin harekete geçmesi gerekiyordu.
 Gösterilen yoğun teveccüh üzerine ben ve arkadaşlarım servisçiler odası yönetiminden istifa edip, yeni bir oluşumla odanın kaybolan itibarını düzeltmek, ben değil biz anlayışının hakim olduğu daha şeffaf ve kaliteli bir hizmet verebilmek için aday olduk.
Yönetimde iken servis camiamızın yararına yapmak isteyip de yapamadığımız ve yaptıramadığımız hizmetleri Allah’ın izniyle seçilirsek uygulamaya koyacağız.

Üzülerek söylüyorum ki, bizler , sizler yani servisçiler. Yarını belli olmayan bir şekilde çoğalıyoruz. 2005 yılında sayımız 235 iken 2017 yılında bu sayı 1000’in üzerine çıkmıştır. Bu önü alınamayan artışa çözüm bir türlü bulunamadı. Biz servisçiler birbirimizden koptuk. Birlik ve beraberliğimiz kalmadı. 
Mevcut başkan 8 yıllık döneminde üyeleri ile bir araya gelip istişarede bulunmak ve kaynaşmak için bir toplantı dahi düzenledi mi?Ben hatırlamıyorum. Gidelim tüm servisçi arkadaşlara soralım. Odamız 8 yıl zarfında bir okul idaresini veya okullardaki servisçileri ziyaret edip hal hatır sorup sorunlarını dinlemiş midir! Veya taşıdığı öğrencilerin velileri ile bir araya gelip görüşmüş müdür.  Sadece oturduğu yerden telefonlarımıza cenaze ve düğün mesajları atılmıştır. Bunun haricinde bu büyük camiaya fayda sağlayacak, şehirde bu camiayı değerli kılacak ne yapıldı?8 yıllık döneminde odamıza beklenen verimi, beklenen organizasyonu, sahiplenmeyi yapamamış ve artık bundan sonra da yapamayacağı anlaşılmıştır.

Bugüne kadar telefonu bir kez çalmayan, oda tarafından aidat ödemeleri haricinde aranmayan üyelerimiz seçim yanaştıkça değerli olmaya başlamıştır.Nasıl üyelerimi  ikna ederimde dört yıl daha bu koltukta otururum mantığında hareket edip J plaka işini halledeceklerini ve yarın plaka takacakları vaatlerinde bulunuyorlar. Biliyorsunuz ki önümüzdeki yıllarda yerel seçimler var. Belediyeler her seçimde olduğu gibi yeniden plaka işini gündeme getiriyor. Duyumlarımıza göre bizlerden 70-80 bin TL gibi fahiş bir rakam talep edileceği telaffuz ediliyor. Bu rakamı hiçbir servisçi arkadaşımızın çıkarıp vermesi şu ortamda mümkün görünmüyor. 
İç işleri bakanımız Sn: Süleyman Soylu’nun bize sözü vardı. Bu konuda da talimatları vardı. Belediye başkanımız Sn. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bizim için en iyi kararı vereceğine ve bizi mağdur etmeyeceğine inanıyoruz.Öğrenci taşımacılığı çok hassa ve ciddi bir iştir. Hata payımız sıfırdır. Bizler öğrenci servis şoförleriyiz. Son zamanlarda ulusal basında çıkan tasvip etmediğimiz olumsuz haberler ister istemez bizleri de etkilemektedir. Bu olumsuzlukları hep birlikte elele verip yok edeceğiz. Bizlerin mesleğimizin kıymetini ve bu işin en güzel şekilde Trabzon’da yapıldığını tüm Türkiye’ye gösterecek faaliyetlerimiz hazır.Ben ve arkadaşlarım yıllardan beri bu camianın içinde olup, sorunlarımızı hatalarımızı çözümlerini ve ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Her üyemize şeffaf, şaibesiz ve denetime açık hizmetler vereceğiz.

Allah’ın izni ve üyelerimizin takdiri ile seçilirsek ilk yapacaklarımızın başında;

1-Kenetlenip camiamızın birlik ve beraberliğini sağlayıp bir bütün olmak. Bu birinci sıradadır. Çünkü bir olmadan birlik olmadan hiçbir şey olmaz.

2-Plaka mücadelemizi üyelerimizle istişare ederek, bizler için en uygun olan tahditli devir hakkı olan bir harf gurubunda sürdürmek.

3-Odamız adına bir yer satın almak hedeflerimiz arasındadır.

4-Odamız adına yedek bir servis aracı satın almak

5-Her yıl imkanlarımız dahilin de birlik ve beraberlik yemeği vermek

6-Üyelerimizle daha sık toplantı yapıp alacak olduğumuz kararları onlara danışarak oylama usulü yapmak

7-Okullarımızı sık sık ziyaret edip, okul idaresi ile ilişkilerimizi güçlendirmek

8-Disiplin kurulu oluşturularak, oda ile servisçi arasında uyulması gereken kurallar sözleşmesi yapmak

9-Sosyal etkinlikler düzenleyerek odamızın üyelerinin ve ailelerinin kaynaşmasını sağlayacak organizasyonlar yapmak.

Aslında birçok projemiz var, hayırlısı ile göreve gelince sizlerin de görüşleri ile hareket edeceğiz icraatları mızı sizlerle yönlendireceğiz. 
Bu camianın en çok birlik beraberlik ve dayanışmaya ihtiyacı vardır.

İnşallah bunu sağlayıp odamızın kaybolan itibarını üst seviyelere çıkaracağız. Odamızı sadece ben değil biz anlayışı olarak bütün yönetim kurulu üyelerimiz ve okul sorumluları ile birlikte istişare ederek şeffaf şekilde yöneteceğiz.
Biz bir olunca daha başarılı, daha güçlü ve daha disiplinli oluruz. Sadece yöneticiler değil hepimiz taşın altına elimizi koymak zorundayız. Arkadaşlarımdan mantıklı düşünerek ve geçmişe bakarak oylarını kullanmalarını rica ediyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.