Güney Afrika’daki iş fırsatları Trabzon’da işadamlarına anlatıldı

Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Puleng Chaba, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) düzenlenen toplantıda, iş dünyası temsilcilerine ülkesindeki yatırım ve iş fırsatlarıyla ilgili bilgi verdi.

19 Ekim 2018 Cuma 15:01
Güney Afrika’daki iş fırsatları Trabzon’da işadamlarına anlatıldı

Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Puleng Chaba ve beraberindeki görevliler, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve işadamlarının katıldığı toplantıda, ülkelerindeki yatırım fırsatlarını anlattı.

“YABANCI YATIRIMCILARI KORUMA KANUNUMUZ VAR”

Chaba, 1,8 milyar dolar ticaret hacmi olan iki ülke arasındaki gerçek potansiyelin bu rakam olmadığına inandıklarını belirterek şunları söyledi:“Ticaret rakamlarını yükseltmek için iki ülke işadamları mutlaka bir araya gelmeli. Trabzon’da 2019 yılında yatırım semineri düzenlemeyi planlıyoruz. Ülkelerimiz aynı seviyede gelişmeye yakın ve ihtiyaçları hemen hemen birbirine yakın. Ortak ürünlerde teknoloji paylaşımı yapabiliriz. Ülkemize sadece ticaret değil yatırım yapılmasını da istiyoruz. Güney Afrika, kıtanın en büyük havalimanına sahip, adeta giriş kapısı konumundadır. Dağıtım kanalları ve iletişim altyapısı çok iyi durumda. İş tecrübesi ve eğitiminde de ileri düzeydeyiz. Ülkemizde ciddi teşvikler ve vergi muafiyetleri var. Yabancı yatırımcıları koruma kanunu yürürlükte. Güney Afrika’da bütün sektörler için iş fırsatları olduğuna inanabilirsiniz. Burada kış mevsimi yaşanırken Güney Afrika’da yaz olması önemli bir avantaj. Mevsimlerin ters olmasını iyi bir iş ve turizm fırsatı olarak görüyoruz. Kışın Türkiye’de üretilmeyen sebze ve meyveler yaz mevsimi yaşayan Güney Afrika’da üretilebilir. Bunun tersi de uygulanabilir. Genel hükümetin yanı sıra eyalet yönetimleri de yatırımcılara özel teşvikler uyguluyor.”

“AFRİKA BİZE UZAK DEĞİL”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, Güney Afrika’ya Trabzon’dan fındık ve silah ihracatı yapıldığını belirterek, “Bu temasların ticaretimizi artıracağını umuyoruz. Afrika aslında bize uzak değil. Trabzonlu balıkçılar Moritanya kıyılarında balık avlıyor. Çeşitli şirketlerimiz Afrika ülkeleriyle ticaret yapıyor” dedi.

Toplantıda daha sonra işadamları ve elçilik görevlileri, çeşitli iş fırsatları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

“MANDELA BİZİM ATATÜRK’ÜMÜZ”

Toplantının ardından Müsteşar Chaba, Başkan M. Suat Hacısalihoğlu’na üzerinde Güney Afrika’nın efsanevi devlet adamı Nelson Mandela’nın fotoğrafı bulunan plaket hediye etti. Chaba, “2018’de 100. doğum yılını kutladığımız Mandela da bizim Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüz” ifadesini kullandı. Başkan Hacısalihoğlu da ziyareti anısına konuk müsteşara plaket takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.