Haçkalı Hoca anıldı

Haçkalı Hoca, Haçkalı Yaylası’nda düzenlenen programda dualarla anıldı.

29 Temmuz 2019 Pazartesi 10:50
Haçkalı Hoca anıldı

Trabzon’un manevi önderlerinden Haçkalı Hoca (Mustafa Tarhan) için düzenlenen geleneksel anma programı, Düzköy Haçkalı Yaylası’nda vatandaşların yoğun katılımıyla 24. kez gerçekleştirildi.

 

 Yaylada konuşlu Haçkalı Hoca Külliyesi ve Camii önündeki alanda icra edilen anma programı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisiyle başladı.

 

Daha sonra alanda toplanan hemşehrilerine hitap eden Ak Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, “Haçkalı Hoca ve tüm manevi önderlerden, evliyalar ve enbiyalardan Allah razı olsun. Hepimize, cennette onlara komşu olmayı nasip eylesin. Tüm evliyaların ve enbiyaların en büyük isteği olduğu üzere Yüce Allah ilmimizi artırsın” dedi.

 

Ak Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora da ülke olarak millî manevi değerlere sahip çıktığımız sürece, bu ülkede ezanların dinmeyeceğini, bayrağın inmeyeceğini ve vatanın hiçbir şekilde bölünmeyeceğini söyledi. Cora, “70 yıl önce vefat eden Haçkalı Hoca, hayatı boyunca ilimle, irfanla ve irşat faaliyetleriyle, sünnete uygun bir yaşam tarzı ile ömrünü tamamlamıştır. Hayatını bu şekilde eda etmiş bir kişinin isminin yaşatılması için bu tür organizasyonları önemli görüyorum. Bu vesileyle Haçkalı Hoca’yı ve ebediyete intikal etmiş tüm âlimlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise, bu dünyanın ve diğer dünyanın en önemli mertebesinin Allah’ın sevgili kulu olmak, Allah dostu olmak şeklinde tanımlayarak, Allah dostlarının yıllar geçse de unutulmayacağını dile getirdi. Ayvazoğlu konuşmasının devamında, “Allah bizlere Allah dostlarıyla bir arada olmayı her daim nasip etsin. Bizlere de arkamızdan Fatiha okuyabilecek evlatlar, nesiller bırakmayı bizlere nasip etsin” duasını paylaştı.

Haçkalı Hoca’nın, yöreye ve bölgeye manevi anlamda önemli hizmetleri bulunan bir şahsiyet olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Haçkalı Hoca, bölgemizde gerçekten çok kıymetli hizmetler yapmış ve burada bir taraftan ilim diğer taraftan da manevi anlamda inşa faaliyetlerini ömrü boyunca sürdürmüş çok değerli bir âlimdir. Bir başka özelliği de vefatından sonra da yöreye hala hizmetlerinin devam ediyor olmasıdır. Haçkalı Hoca ismi ile bu güzel cami ve külliye inşa edildi ve bölgeye bu güzel yollar yapıldı. Merhum hocamızı bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum” dedi.

 

Başkan Zorluoğlu, Haçkalı Hoca’yı anma etkinliklerini 24 yıl önce başlatan ve geleneksel hale getiren dönemin belediye başkanı Asım Aykan’a da teşekkürlerini bildirerek, anma etkinliklerine katkı sunanları tebrik etti. Zorluoğlu, önümüzdeki yıllarda organizasyonun farklı etkinliklerle daha da zenginleştirileceğini kaydederek, Haçkalı Hoca’ya ve bölgeye hizmet etmiş tüm âlimlere rahmet dilekleriyle sözlerini tamamladı.

 

 

Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara ve Haçkalı Hoca Baba Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Süleyman Akkaya’nın günün önemine ilişkin konuşmalarının ardından, Emre Bayraktar ve Grup Nida’nın tasavvuf müziği konseriyle süren program, Haçkalı Hoca için yapılan duanın ardından yapılan yemek ikramıyla son buldu.

 

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü, Düzköy Kaymakamlığı ve Düzköy Belediyesi katkılarıyla düzenlenen programda, İl Müftüsü Osman Aydın ve Düzköy Kaymakamı Yasin Akgül ile ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.