Hafif Raylı Sistem programa alınacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı oturumlarına devam edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesini görüştüklerini ifade ederken, “Projeyi hazırlayıp bakanlığımıza iletmiştik. Sayın Bakanımız bütçe imkânlarını inceleyerek süreçte Trabzon’a kazandırılacağını belirttiler” dedi.

16 Ekim 2018 Salı 08:50
Hafif Raylı Sistem programa alınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile gün boyu Trabzon’da temaslarda bulunduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Gece 22.00’a kadar beraberdik. Bilindiği gibi Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi, belediyemizce hazırlanmıştır. Hazırladığımız projeyi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğümüze iletmiştik. Sayın Bakanımıza projenin Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne teslim edildiğini tekraren arz etmiş oldum. Konuya vakıflar. Bütçe imkânlarını değerlendirip programa alacaklarını söylediler. Böylece biz bakanlığımıza borçlanmış olacağız. 20-30 yıl vade ile borçlanıp, modern şehirlerde olması gereken bu önemli eseri inşaAllah şehrimize kazandırmış olacağız” diye konuştu.

OTOBÜS VE İÇME SUYUNA ZAM YOK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosuna 3 adet çevre tipi otobüs alınması Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile karara bağlandı. Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’da ulaşıma ve içme suyuna kesinlikle zam yapmayı düşünmediklerini bir kez daha ifade etti. ‘Artan yakıt fiyatları ve giderlere rağmen ulaşım ücretlerine zam yapmayacağız’ diyen Gümrükçüoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ulaşım ücretlerinin yanında içme suyu ücretlerimize de zam yapmayacağız. Ülkemiz genelindeki bazı belediyelerimizin içme suyu ücretlerinde indirime gittiğini görüyoruz. İndirim yapan belediyelerin tarife ücretlerinin bize göre yüksek olduğunu görüyoruz. Bize göre yüksek olan içme suyu fiyatlarını indiriyorlar. Ayrıca ilgili kamu kurumlarınca ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelerimize içme suyunu ücretsiz vermeye devam ediyoruz. Bu tüm ülkemize örnek olan bir uygulamadır. Suya ve ulaşıma zam yapmadan hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Başkan Gümrükçüoğlu, 2009’dan sonra Büyükşehir Belediyesi otobüs filosuna 130 yeni otobüs kazandırdıklarını sözlerine eklerken, “Toplu taşımacılıkta önemle sürdürdüğümüz adımlarımızı devam ettireceğiz. Şimdi 3 tane daha yeni otobüs alacağız. Filomuzdaki otobüs sayımız 175’e ulaşacak. Yeni otobüs sayımız 133 olacak. Zamanla yıpranan otobüsleri de hurdaya çıkarıyoruz ya da geri hizmette kullanıyoruz. Vatandaşlarımızın daha ucuza, daha iyi şartlarda toplu taşıma ücreti alması için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 ALTINDERE VADİSİ YENİ YAŞAM PROJESİ

Öte yandan Maçka ilçesinin Altındere Vadisi’nde turizm için yapılması planlanan Altındere Vadisi Yeni Yaşam Projesi (kır kahvesi, kır lokantası, idari ve ziyaretçi merkezi yapımı işi) 2018 Performans Programına oy birliği ile dâhil edildi. Başkan Gümrükçüoğlu, “DOKA ile birlikte yürüttüğümüz bir proje bu. Sümela’ya çıkan Altındere Vadisi’nde yapılacak olan çok güzel bir çalışma bu. Sümela’da yapılacak olan teleferik için de iş ve işlemler tamamlandı. Onun da ihale hazırlıkları ile birlikte Altındere Vadisi’ndeki bu düzenlemenin turizme çok önemli katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.