Hak -İş'ten Kudüs için ayaktayız ,Filistin için buradayız etkinliğine davet

HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti 19 Eylül'de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenleyeceğimiz Kudüs için ayaktayız ,Filistin için buradayız etkinliğine tüm Trabzonluları davet ediyorum dedi.

18 Eylül 2019 Çarşamba 11:21
Hak -İş'ten Kudüs için ayaktayız ,Filistin için buradayız etkinliğine davet

HAK-İŞ Konfederasyonu Kudüs Komitesi’nin tüm Türkiye’de gerçekleştirmek üzere başlattığı “KUDÜS İÇİN AYAKTAYIZ, FİLİSTİN İÇİN BURADAYIZ “ programlarının ikincisi Trabzon’da düzenlenmektedir. Program, 19 Eylül 2019 tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde saat: 16.30’da başlayacaktır. Programa;HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN ,Filistin Türkiye Büyükelçisi Dr. Fayed MUSTAFA,HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı E. Mv. Hüseyin TANRIVERDİ katılacaktır. Yıldırım Beyazıt Ün. Öğ. Ü. Dr. Hüseyin MERCAN da Kudüs konulu bir konferans verecektir.  

Programımızın Trabzon’da öncelikli olarak düzenlenmesinin nedeni; Kudüs’ü Osmanlı coğrafyasına dahil eden Yavuz Sultan Selim’in aynı zamanda Trabzon’da uzun süre   şehzade olarak görev yapmasıdır. Aynı zamanda Trabzon’da doğan Kanuni Sultan Süleyman’ın padişahlığı döneminde Kudüs’ün yeniden imar edilmesi ve Dünya Barışı (Paks Ottomana) olarak dünya literatürüne giren barış ortamının Kanuni Sultan Süleyman döneminde gerçekleştirilmesidir. Kudüs’ün de tarih boyunca bir Barış Kenti olarak başta İslam olmak üzere bütün semavi dinlere beşiklik etmesi, bugün de önemini korumaktadır.HAK-İŞ, tüm uluslar arası platformlarda Kudüs ve Filistin duyarlığını yükseltmekte ve uluslar arası metinlerde yer alması için çabalamaktadır.

Konu ile ilgili ön basın toplantısı yapan HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan SERDENGEÇTİ, “Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi, peygamberimizin miraca yükseldiği yerdir. Onun için tüm Müslümanlarca kutsal ve önemlidir. Bugün İsrai’in işgali altında bulunan Kudüs’ün bağımsızlığına kavuşup tekrar küresel barış kenti olması için farkındalık oluşturmak için gayret ediyoruz. Yarınki programımız da bu duyarlılığın yükselmesine katkı olacaktır diye düşünüyorum. Programlarımız, bundan sonra da ülkemizin değişik şehirlerinde devam edecektir. Ekim ayı içerisinde HAK-İŞ’in 44. Kuruluş yıldönümünde de Ankara’da Uluslar arası Filistin Konferansı’nı gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi  programımıza davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.