Halk Özel Harekatı Derneği Genel Başkanı Fatih Kaya'dan eleştirilere cevap

Halk Özel Harekatı Derneği Genel Başkanı Fatih Kaya: “15 Temmuz gecesindeki yaşanan hain darbeden sonra oluşan o ruhu yaşamayan kişiler, bizim hangi ruhla bu oluşumu kurduğumuzu bilemezler” . “15 Temmuz gecesi onlar evlerinde kahve içip cips yerken biz ellerimizde bayraklarla sokaklardaydık”

31 Aralık 2017 Pazar 13:08
Halk Özel Harekatı Derneği Genel Başkanı Fatih Kaya'dan eleştirilere cevap

Genel Merkezi Trabzon’da bulunan ve bir süredir tartışmalara konu olan Halk Özel Harekatı Derneği Genel Başkanı Fatih Kaya, dernekleri ve kendisi hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. Kaya, silahlı bir örgüt olmadıklarını ve amaçlarının 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanet girişiminde Türk milletinin bir gecede sergilediği destanı gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.
22 il ve birçok ilçede örgütlenmelerini tamamladıklarını kaydeden Fatih Kaya, dernek olarak kuruldukları günden beri sosyal medyada olsun, basında olsun olumlu tepkilerin yanı sıra olumsuz tepkiler de aldıklarını ifade etti. Kaya, silah tanıtım fuarında çekilen görüntülerin kendileriyle ilişkilendirilerek haber yapılıp, sanki silahlı örgütmüş gibi lanse edilmelerini kesinlikle tasvip etmediklerini belirtti. Kaya, “Derneğimiz 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanet girişiminden sonra milli birlik ve beraberliği yaşatmak adına kurulmuş ve bizlerden sonra bu hain gecenin anlatılması amacıyla 50-100 yıl sonra yeni nesillere darbelerin ve devletimize yapılacak olan müdahalelerin ne kadar iğrenç olduğunu ve kahraman Türk milletinin bir gecede nasıl destan yazdığını hem anlatmak hem de yaşatmak için kurulmuştur. İlk başlarda HÖH kurulduğunda 15 Temmuz gecesi nöbet tutan Türk milleti bizlerle beraber olabilmek için her yerden olumlu tepkilerle müracaat ettiler. Şu an 22 il ve birçok ilçede kurulumumuzu tamamladık. Ön aşamalı üye alıyoruz. Şu an 5 bin ile 40 bin arasında üye girişi var” dedi.

"Onlar evlerinde kahve içip cips yerken biz ellerimizde bayraklarla sokaklardaydık"
15 Temmuz gecesi birilerinin evlerinde kahve içip cips yerken kendilerinin ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklarda olduklarını ifade eden Kaya, “15 Temmuz gecesindeki yaşanan hain darbeden sonra oluşan o ruhu yaşamayan kişiler bizim hangi ruhla bu oluşumu kurduğumuzu bilemezler. Onları da anlamaya çalışıyoruz çünkü 15 Temmuz gecesinde onlar kahve içip cips yerken bizler meydanlarda Allah-Allah deyip tekbirlerle elimizde bayraklarla devletimizin başkomutanı bize emir verdi biz de Türk milleti olarak sokaklara indik. Sokaklara inmeyenler bizi farklı gösterebilirler, çünkü onlarda o ruh yok o ruhu yaşayamadılar. Bize her türlü eleştiri geliyor. Biz bu eleştirileri kabul etmiyoruz” diye konuştu.

"Devletimizin söyleyeceği her şey bizim için geçerli"
Olası bir darbe girişiminde yine meydanlarda çakılı kalacaklarını dile getiren Kaya, “Bir vatandaş olarak devletimizin söyleyeceği her şey bizim için geçerli. Biz kendi başımıza veya kendi insiyatifimizi kullanarak herhangi bir şey yapma lüksümüz yok. Çünkü devletin askeri var, polisi var, kolluk kuvvetleri var. Bizler onlara destek, lokomotif olabiliriz dua edebiliriz. Böyle hain bir darbe olursa yine devletimizin başı meydanlara derse meydanlarda çakılı kalırız, meydanlardan inmeyiz” şeklinde konuştu. 

"Silah tanıtım fuarında çekilen görüntülerin haber yapılması manidar"
Silah fuarında çekilen tanıtım videolarının kendileriyle ilişkilendirilip haber yapılmasının manidar olduğunu kaydeden Kaya, “Silahlı bir örgüt olmamızı nerede nasıl görmüşler, bunu çok merak ediyorum. Silah fuarlarında çekilen tanıtım videolarını getirip bizimle beraber ilişkilendirilerek böyle bir haber yapmaları tabi ki manidar. Neden? O ruhu bilmeyen o ruhu yaşamayan insanlar bizi kötülemek için her türlü yola girdiler. Özellikle topyekun saldırıyorlar. Bizleri hedef tahtasına koymaya çalışıyorlar. Bizim üzerimizden devletimize halel getirmeye çalışıyorlar. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bununla ilgili hukuksal haklarımızı kullanacağız" ifadelerini kullandı. 

"Yapılan faaliyetlerimizden rahatsız olanlar var"
Faaliyetler hakkında bilgi veren Kaya, "Örneğin Hollanda’da da vatandaşlarımıza polisler köpekleriyle beraber saldırdıkları zaman biz Halk Özel Harekatı Derneği olarak belki de Türkiye’de sayılı sivil toplum kuruluşları arasında inanmışlar olarak Hollanda Konsolosluğunun önünde yağmurda üç gün nöbet tuttuk. Katar, devletimize çok büyük destek verdiği için devletimiz de bu konuda önemli adımlar atarak yanında durduğu için biz de Katar’a Ramazan ayında dilimiz damağımıza yapışsa da 'Katar Konsolosluğuna siz Türk devletinin yanında olun bu millet size her türlü desteği verir' diye Katar Konsolosluğunun önünde Katar’a destek yürüyüşleri düzenledik. FETÖ terör örgütüne karışmış, terör örgütü üyelerinin Silivri’de insanları şehit, gazi yakınlarına hep alay edercesine hareket ettiler. Bizler Halk Özel Harekatı olarak FETÖ terör örgütlerine müdahil olabilmek için tüzüğümüz doğrultusunda FETÖ terör örgütü davalarına müdahil olmak için dilekçe vermiş kişileriz, bu yüzden rahatsız oluyorlar. HÖH Derneği nerede yaşlı var onun yanında. Nerede gariban var onun yanında. Nasıl uyuşturucu ile mücadele ederiz bunun planlarını yapmaya çalışıyoruz. Şu anda kamuoyuna topluma yararlı olacak sosyal projeleri geliştirmek için uğraşırken bir de böyle bizi hedef tahtalarına oturtmaları çok manidar. Bizimle ilgili yalan yanlış haber yapanları üzülerek esefle kınıyorum. Tuzak kuranların en büyüğünü her zaman unutuyorlar. İnşallah inandığımız dava yolunda devam edeceğiz. HÖH Derneğinin isminden dolayı rahatsız olanlar var. Kanunen hiçbir usulsüzlüğü bulunmayan halk, zaten genel bir kitle. Özel, zaten seçkin inanmış olan kişiler. Hangi açıdan bakarsanız öyle görürsünüz. HÖH Derneği 15 Temmuz gecesinde yaşanan milli ruhtan sonra oluşan bir atmosferde yakalanmış bir isim. Biz bunu önce bir sempatik olarak aldık. Ancak daha sonra Halk Özel Harekatının var olması, belki yıllar sonra HÖH denildiği zaman akıllara 15 Temmuz gelecek. O zaman biz amacımıza ulaşmış olacağız. Tüzüğümüze göre hareket etmiş olacağız. HÖH’e şu an çok olumlu tepkiler var” açıklamasında bulundu. 

"Bizi yıpratanlar mahkemelerde hesap verecek" 
Kendilerine zarar verenlerin mahkeme önünde hesap vereceklerini belirten Kaya, “80 milyona şunu söylemek istiyorum. Bizi tanımadan tabi ki eleştirebilirsiniz. Hukuk anlamında bizleri yıpratmayın, çünkü bununla ilgili zarar göreceksiniz. Mahkemeler vasıtasıyla her türlü hakkımızı arayacağız. Bize gönül vermiş insanlara şunu söylemek istiyorum. Aklınıza sakın ola sakın silahlı paramiliter güçmüş gibi gelmesin. Çünkü bizler inanmış insanlarız. Bizler 15 Temmuz gecesi meydanlarda nöbet tutan yiğitler ordusuyuz. Biz sosyal projelerle vatanına milletine bağlı olan bütün insanların bizim içimizde yer alabileceklerini ifade etmek istiyoruz. Bizim 5 tane kuralımız var. Vatan, bayrak, ezan, Kur'an ve dini mübini İslam. Zaten bu değerlerden uzak olan birisinin gelip bizimle ilgili o ruhu yaşaması söz konusu değil. Yani 15 Temmuz'da dinini bilmeyen, vatanını bilmeyen, ezanını bilmeyen, Kur'an'ını bilmeyen, bayrağını bilmeyen insan nasıl fayda sağlayabilir. Çünkü zaten bunu yapan onlardı. Bayraksızlar, vatansızlar, dine, İslama düşman olanlar ve bu devlete her zaman oyun oynayanlardı. Biz Allah’ın izniyle dimdik duracağız. Kim ne derse desin devletimizin gazi meclisini bunlarla meşgul etmesinler. Vekiller bizlerle ilgili önerge veriyorlar. Lütfen vatandaşın ve milletin faydasına olan şeylerle ilgili gen sorular verin. Gelin bizi ziyaret edin kapılarımız açık. Biz burada nasıl gençleri kurtarabiliriz derdindeyken, bizimle ilgili böyle haberler yapılması bizi fazlasıyla üzmektedir. İnandığımız davadan asla geri dönmeyeceğiz. Gözümüzün gördüğü hiçbir şeyden korkmayız. Yarın devletimize halel gelirse millet olarak yine karşılarındayız” diye konuştu.
Kaya, Suriye'de çekilmiş silahlı görüntüleriyle ilgili olarak ise "Oraya gönüllü olarak yardıma gittik" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.