Halk sağlığına baz tehditi

Akyazı’da Sağlık Ocağı’nın yaklaşık 50 metre yakınından bulunan baz istasyonu mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit ediyor. Mahalle sakinleri baz istasyonunun başka bir yere kaldırılmasını istiyor

15 Kasım 2017 Çarşamba 10:12
Halk sağlığına baz tehditi

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Akyazı Mahallesi Ergüneş semtinde Sağlık Ocağı’nın hemen yan tarafında bulunan baz istasyonu, vatandaşların sağlığını tehdit ediyor. Sağlık Ocağı’nın kuruluşunda emek gösteren mahalle sakinlerinden Mustafa Yazıcı, baz istasyonunun Sağlık Ocağı’na 50 metrede mesafede olduğunu belirterek “Burada görev yapan doktor hanım, baz istasyonun radyasyon yaydığı için vatandaşların sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Doktorlar, baz istasyonun kaldırılması için şikayetlerini Sağlık İl Müdürlüğü’ne ilettiler” dedi

İNSANLAR SAĞLIKLI DEĞİL

Şikayet üzerine yetkililerin incelemelerde bulunduğunu belirten Yazıcı, “Yetkililer, baz istasyonunun sağlık açısından tehdit unsuru oluşturmadığını söylediler. Ama burada görev yapan doktorlar öyle söylemiyor. Baz istasyonu yüzünden mahallemizde hasta sayılarında artış var. Mahallemizdeki insanlar eskisi gibi sağlıklı değil. Hem Sağlık Ocağı’nda görev yapan doktorlar hem de mahalle sakinleri olarak bizler bu baz istasyonunun başka yere kaldırılmasını istiyoruz. Sağlığımızla oynamasınlar” diye konuştu.

TEHLİKE SAÇIYOR

Baz istasyonun kaldırılması için başta Sağlık İl Müdürlüğü olmak üzere yetkili kurumlara şikayette bulunduklarını dile getiren Yazıcı, “Bu baz istasyonu, tehlike saçıyor. İnsanlar tedirgin. 1992 yılında modern bir Sağlık Ocağı yaptık ama yanına baz istasyonu yaptılar. İstasyon kurulurken tepkimizi dile getirdik ama bizi dinlemediler. Sağlık açısından tehdit unsuru oluşturmuyor dediler bazı yetkiler ama hiç de öyle görünmüyor. Hasta sayısı sürekli artıyor. Sağlık Ocağı’nın hemen yanı başına hiç baz istasyonu kurulur mu? Böyle bir şey nerede görülmüş. Biz istasyonun acilen kaldırılmasını istiyoruz. Bu duruma Sağlık Bakanlığımızın el atmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

sonnokta gazetesi Hüseyin TERZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.