Haraç Vermektense Stop Ediyoruz

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, Gürcistan’da mafyaların haraç istemelerine tepki göstererek çalışmama kararı aldıklarını ve araçlarını durdurduklarını dile getirdi.

06 Haziran 2020 Cumartesi 18:47
Haraç Vermektense Stop Ediyoruz

Özer, 5 yıldır ettikleri mücadeleden bir sonuç alamadıklarının altını çizerek, “Sorunlarımızı gerekli mercilere iletmemize rağmen maalesef hiçbir sonuç alamıyoruz. Türk Nakliye sektörü ihracatımızı taşımak için mücadele ederken, Gürcistan’da devlet eliyle mafyalara soydurulmasının 5. yıl dönümündeyiz. Haraç vererek çalışmaktansa onurlu bir şekilde stop etmenin kararını aldık. Bizim yükümüzü, aracımızın plakasını bizden daha iyi bilen Gürcü’deki çakallara kılıcımızı çektik. Maalesef kalkansız şekilde savaş veriyoruz. Bizim kalkanımız olan yetkililerimiz bizim söylemlerimizi hiç duymadığı gibi duymamazlıktan geliyor” dedi.
VİRÜS ÖLDÜRMEDİ SAHİPSİZLİK ÖLDÜRECEK
Özer, “Araçlarımız tam tespit bahanesi ile soyuluyor. Biz de 5 yıldır bunun önüne geçemedik. Koronavirüsle mücadelede uluslar arası taşıma sektörü çok özveri ile çalıştı. Virüs bizi öldüremedi, sahipsizlik bizi öldüremedi. Araçlarımız tam tespit bahanesi Gürcistan’da 100 kilometre fazla yol gidiyor. Tam tespite karşı değiliz. Çete elemanlarına para vermezseniz araçlar orada 15-20 gün bıktırma politikası uyguluyor. Eğer haraç vermezseniz yükümüze verdiği zarar haraç miktarını kat kat geçiyor. Yetkililerimize ben başka dille konuşmuyorum. Türkçe konuşuyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin ihracatını taşıyan nakliyecilere sahip çıkın. Biz üçüncü sınıf vatandaş değiliz. 7 milyonluk Gürcistan mafyasının elinde oyuncak olamayız. Önümüze geçerek sorunlarımızı çözün. Tiflis Gümrüğünde 15 gündür bekleyen bir sürü araç var. Ülkemin nakliyecilerini Gürcistan çetelerine soydurmayalım. Doğduğumdan beri T.C. vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Virüs döneminde bu gururum tavan yaptı. Ülkemiz virüsle çok güzel mücadele etti. İhracatımı Türk plakası ile yapmak için mücadele ederken küçüldüm, sahipsizlikten eridim bittim. Kişilerin, kişisel sorunları jet hızıyla çözüldü. Bizim toplumsal sorunumuz çözülemiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan lütfen sesimizi siz duyun. Bizleri sahipsizlikle, görevini yapmayan yetkilileri makamlarda tutarak ölümümüzü sağlamayın. Sizlerin yaptıkları ile gurur duyuyoruz. Üçüncü sınıf ülkelerde üçüncü sınıf vatandaş muamelesi görmek istemiyoruz. Biz ülkemize fayda sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.06.2020 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.