Hasat şenliği

Trabzon Ticaret Borsası’nın katılımları, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği ’nin destekleriyle, Fındık Ocağı’nın düzenlediği hasat şenliğinin ikincisi Arsin Harmanlı Köyü’nde yapıldı.

04 Ağustos 2019 Pazar 14:49
Hasat şenliği

Fındığın her yönüyle konuşulması ve farkındalık yaratılması adına düzenlenen, “#dünyanınfındığıburada#”sosyal medya organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen hasat şenliğine; TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, TSİAD Başkanı Sırrı Furkan Eren, DOKA yetkilileri ve davetliler katıldı.



Arslantürk:”Hedef Türkiye’nin kazanması”..

Dünyada en büyük üretim yapan ülkenin Türkiye olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını savunan TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk bu tür etkinliklerin bir farkındalık yaratarak üreticinin ürününü daha iyi üretmesine sebebiyet vereceğine dikkat çekerek “Bugünkü etkinliğe bizlerde borsa olarak destek veriyoruz. 8 Ağustos’ta da bizim örnek bahçemizde daha geniş çaplı bir Ekonomik Fındık Hasadı etkinliğimiz olacak. Buradaki tüm konuklarımızı etkinliğimize bekliyoruz. Amaç Türkiye’nin kazanması. Hedefimiz o ve inşallah bunda da başarılı olacağız” dedi.

Ergan: “Bu tür kampanyalar, etkinlikler sürekli artırılmalı”..

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da her konuda destek vererek fındığı olması gereken yere oturtacaklarına inandıklarını, bu tür destek ve kampanyaların sürekli artması için de üzerlerine düşecek her türlü göreve hazır olduklarını ifade etti.

Eren: “Biz ‘dünyanın fındığı burada’ dedik. Borsamızda ‘Bahçeye gel bahçeye dolu fındık bulursun dedi”..

TSİAD Başkanı Sırrı Furkan Eren de Trabzon Ticaret Borsası’na yaptıkları ziyarette fındığa katkı yapmak istediklerini ve bu görüşü başkanlarla paylaştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Başkanlarımız söylemimizden çok memnun oldular. El birliğiyle neler yapabileceğimizi konuşmaya başladık. Seyyare hanım da bizim yönetim kurulu üyemiz ve aynı zamanda borsaya da katkı veriyor. Onun aracılığıyla bu hasat şenliği organize edildi. Arkasından da sosyal medyada bir farkındalık yaratmak için bir slogan bulmamız gerektiğini düşündük ve “dünyanın fındığı burada” dedik. Borsamızda “Bahçeye gel bahçeye dolu fındık bulursun” dedi. Biz onlara, onlar bize destek verdiler ve buralara kadar geldik. Bu etkinliğin bir başka yönü de agro turizm denilen kırsal alanlarda turizmi desteklemek adına da çalışmalar yapıyoruz. Bunu da onun bir parçası olarak görüyoruz. “

Sungur: “Fındık bizim hazinemiz”..

Etkinliğin ortaya çıkmasını sağlayan ve hazırlanmasında büyük emeği olan TSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, borsa üyelerinden Fındık Ocağı Genel Müdürü Seyyare Sungur da “Etkinliğimizin ve bizlerin burada olmasının amacı “dünyanın fındığı burada” demek. Bizleri kırmayıp yanımızda olan buradaki tüm paydaşlarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız buradaki fındığı tüm dünyaya tanıtmak. Çünkü fındık bizim hazinemiz. Amacımız daha da büyüyerek bu güce sahip çıkmak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.