Havalimanında geç kalınmasın!

Yolcu sayısının bu yıl 4,5 milyonu aşması beklenen Trabzon Havalimanı, 2016 yılından beri kapasitesinin üzerinde yolcuyu ağırlıyor. Havalimanı’nın kapasite sorunun giderilmesi için artık adım atılmalı

21 Ağustos 2019 Çarşamba 09:31
Havalimanında geç kalınmasın!

4,5 MİLYONU AŞACAK
Türkiye’nin en işlek havalimanlarından biri olan ve 2016 yılından bu yana kapasitesinin üzerinde hizmet veren Trabzon Havalimanı, temmuz ayı sonu itibarıyla 2 milyon 164 bin 717 yolcuyu ağırladı. Yıl sonuna kadar 4,5 milyon yolcuyu aşması beklenen Trabzon Havalimanı, 3 yıldır kapasitenin üzerinde yolcuyu ağırlıyor. Sürdürülebilir turizmi hedefleyen Trabzon’un havalimanı konusunda bir an önce adım atması gerekiyor.

ORTADA PROJE YOK
Trabzon Havalimanı, dış hatlar terminali 1998 yılında 9 bin 710 metrekare ve iç hatlar terminali 2008 yılında 14 bin 35 metrekare olmak üzere toplam 23 bin metrekare alana çıkarılarak yıllık 3,5 milyon yolcu kapasitesine ulaştırıldı. Trabzon Havalimanı’nın artan yıllık yolcu sayısı 2016’da 3,5 milyonu, 2017’de 4 milyonu aştı. Ancak hâlen daha ortada bir proje yok.

FARKLI ÖNERİLER VAR
Havalimanıyla ilgili geçtiğimiz yıllarda birden fazla öneri gündeme gelirken bu önerilerle ilgili yeterince tartışma yapılmadı. Yeni bir yerde havalimanı inşası, mevcut piste ilâve, mevcut pistin paraleline ikinci bir pist ve mevcut havalimanının 500 metre açığında deniz içinde yeni bir havalimanı önerileri gündeme geldi. Ancak bu öneriler kamuoyu ve ilgili kurumlar tarafından gündem konusu olmadı.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.