Haydar Revi Sonnokta'ya konuştu! "Bakan yardımcılığı yapmak isterim"

Revi: “Bakan Yardımcılığı konuşulmadı değil. Ben teknik bir elemanım, böyle bir iş yapmak isterim ama bu Cumhurbaşkanımızın kararıdır.”

16 Şubat 2021 Salı 16:40
Haydar Revi Sonnokta'ya konuştu! "Bakan yardımcılığı yapmak isterim"

SONNOKTA RÖPORTAJ - AK Parti Karadeniz Bölgesi İl Koordinatörü Haydar Revi gazetemize açıklamalarda bulundu.

Revi şunları dile getirdi: “İl yönetimlerinde sistem önemli. Bir sistem kurmak lazım. Trabzon’da AK Parti’nin kuruluşundan bu yana çalışanları da işin içine katarsak 10 bin kişi rakamına ulaşıyor. Bu çok büyük bir teşkilat demek. Partimiz için fazlasını yapandan Allah razı olsun ama asgarisini yapmak da çok önemli. Herkes orada kuralları bilmek ve uymak zorunda, bir şeyler üretmek zorundayız. Bu sistematik içerisinde tartışmalar da oluyor. Zaten tartışmaların olması gerekiyor bir şeyler üretebilmek için. Görevdeyken zaman zaman bizim de tartışmalarımız oldu.”

Haydar Revi, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

SOYLU BAKANIMIZLA YOĞUN ÇALIŞTIK
“Göreve gelen yeni İl Başkanımız zaten il başkan yardımcımızdı, 3 yıla yakın beraberdik. Sistemi biliyor, şimdi daha fazlasını yapacak. Zaten yönetimler oluşturulurken Genel Merkez’in bize talimatı vardı. Siz il yönetimi oluşturduğunuzda, il yönetiminde başkanlık yapacak birkaç kişi olmalı, bunu başarabilmeli denilmişti. Biz ilçelere de bunun aynısını söylüyoruz. Sistemin içerisinden birinin olması sistemin yürümesi açısından daha anlamlı. Ortahisar’da yönetimden biri olmadı, bir başka arkadaşımız oldu ama tabii ki o da teşkilatta görev yapmış bir isim. Eğer sistem varsa orada çok etkilenme olmaz. Biz 7 Haziran seçimlerinden önce Süleyman Soylu Bakanımız ile beraber çok yoğun çalıştık. Gitmediğimiz yer kalmadı ama tabii ki 7 Haziran seçimlerinden sonra şunu gördük ki insanlar yapılanları takdir ediyor.”

YENi GÖREViME HIZLI BAŞLADIM
“Yeni görevime hızlı başladım. Artvin kongremizi yaptık, şimdi Artvin’de ki faaliyetlerime devam ediyorum ama diğer faaliyetlerimi de sürdürüyorum. O sürede benim için Bakan Yardımcılığı olacak diye de yazıldı. Bu da konuşulmadı değil. Biliyorsunuz ben teknik bir elemanım, böyle bir iş yapmak isterim ama her zaman diyorum ki Genel Başkanımız bize hangi görevi verirse onu yaparız. Şuanda verilen görev bu, yarın öbür gün böyle bir görev olursa mutlu olurum. İl Başkanlığı da, şuan ki görevim de hepsi Cumhurbaşkanımız tarafından verilmiştir. Bunu her zaman her konuşmamda söylüyorum partimiz ne görev verirse yaparım.”

KALKINMA OLDU
“Türkiye’de satın alma gücü arttı ve bir kalkınma oldu. Biz İl Genel Meclisi’ndeyken Trabzon’un 975 bin nüfusu vardı ama adrese yönelik sayımlarda ise bu 740 bine geldi. Bunu da bazıları bir anda göç olarak algıladı ki bu gerçek adrese dayalı sayımda ortaya çıkan sayımdır. Sonra 858 bin ile Büyükşehir olduk, şuanda son sayıma çıktığımızda 812 bin oldu. Şehre bakıyorsun 4 kat 5 kat büyüdük. Çukurçayır olsun, Kaşüstü olsun son dönemde şehir büyüdü. İnsanlar bunun hesabını çok iyi yaptı ya da yapmadı o kendilerinin bileceği iş ama araç sayısı arttı. Bir gerçek de var ki bina sayımız da artışta. Dolayısıyla bir büyüme oldu.”

SüRECi iYi YöNETMEYE ÇALIŞIYORUZ
“Bazı görsel sıkıntılar ortaya çıktı eleştiriler alıyoruz, dışarıdan gelenler özellikle çok eleştiriyor. Uzungöl’ü eleştiriyorlar, Hıdırnebi’yi eleştiriyorlar. Bir artış olup sonra düşeceğini bekliyorduk ama olmadı düşmedi. Turizm akışı gerçekleşti. Bir anda 600-700 bin yabancı turist geldi, şimdi pandemiden dolayı tüm dünya da olduğu gibi belirli sıkıntılar ile karşı karşıya geldik. Bunu devlet iyi yönetmeye çalışıyor, biz de Trabzon’da sizlerin de büyük katkıları ile bunu yönetmeye çalıştık.”

AKSAMALAR OLDU
“Milletvekillerimizin şuanda görevi yasamayı yürütmek. TBMM’nin faaliyetlerini yürütmek ve kalan zamanları da kendi şehirlerinde geçirmek gibi görevleri var. Dolayısıyla oradaki çalışmaları aksatmamak şehirlerinden kopmamak zorundalar. Milletvekillerimiz şehre geldiği zaman hem bir kamu görevleri var hem de partilerine karşı sorumlulukları var. Vatandaşa karşı da sorumlulukları var, kendi şehirlerinde olmak zorundalar. Bunu da teşkilatlar yapıyor, milletvekillerimizin buraya gelmeleri de programları da teşkilat başkanlığımız, İl Başkanlığımız yapıyor. Milletvekilimiz bu hafta kaç gün kalacak 3 gün, 2 gün neyse onu bize veriyor, biz de programı yapıyoruz. Milletvekilimizin gideceği ilçede programa kimin katılacağını da biz belirliyoruz. Kim nereye gidecek, yanında kim olacak gibi faaliyetlerimizi bu şekilde yapıyoruz. Bunu bazen yapamadık. Kongre sürecinde hem Muhammet Balta, hem de Adnan Günnar milletvekillerimizin teşkilat görevi de var. Dolayısı ile aksamalar oluyor. Herkesin bildiği üzere Hamamizade’de de yaptığımız toplantıda bir tartışma ortamı oldu, çok da konuşuldu. Ancak tartışma ortamı olmadığı zaman da siz orada niye toplandınız diyorlar.”

ÜYE SAYISI AZALDI DENiLiYOR AMA...
“Tabii ki yeni il yönetiminde devam eden arkadaşlarımız da olacak, yeni gelen arkadaşlarımız da olacak. Kadın Kolları Kongremizi ve Gençlik Kolları Kongremizi gerçekleştirdik. Bazı gazetelerde üye sayısı azaldı denildi ama AK Partimize 2020 yılında 1 milyon üzerinde üye kaydı yapıldı. Bununla ilgili bir program yapılacaktı, İzmir depremi dolayısıyla bu program ertelendi. 130 bin üyemiz var Trabzon’da. AK Parti çok geniş ve çok iyi planlanmış bir organizasyon bu da Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bir yaklaşım.”

CUMHURBAŞKANIMIZLA YOL ARKADAŞIYIM
“Şuanda koordinatörlük görevi yapıyorum. Cumhurbaşkanımızla yol arkadaşlığımız devam ediyor. Şimdi ki görev şu Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız ile İl Teşkilatları arasında ki koordinasyonu sağlayacak kişilerden birisi de benim. Koordinatör tanımı bu. Benimde şuan ki görevim Karadeniz İl Koordinatörüyüm. Görev alanımda 18 il var. Bugün Artvin Koordinatörlüğü görevi bende, yarın buna başka bir koordinatörlük de eklenebilir. Veya başka bir görev de verilebilir.”

ÇOK GENiŞ BiR ORGANiZASYONUZ
“Ortahisar kongremizi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. İl kongremiz de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız İl Kongremize katılacak. Kongremiz Hayri Gür Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak. Tabii ki pandemi şartları dikkate alınarak kongremiz gerçekleştirilecek. Aslında yaptığımız kongrelerde çok güzel kongreler yaptık, profesyonelce kongreler oldu. Geniş alanlar kullandık, salonlarda, spor salonlarında yaptık, birkaç kongremiz de açık alanda gerçekleşti.”

Son Güncelleme: 16.02.2021 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.