Hıdırnebi yayla şenliği yapıldı

Akçaabat’ta her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 29.si düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında Hıdırnebi Yaylası’nda şenlik yapıldı.

21 Temmuz 2019 Pazar 12:06
Hıdırnebi yayla şenliği yapıldı

Hıdırnebi Yayla şenliğine Akçaabat Kaymakamı Dr.Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Selçuk, Kardeş Şehir Beyşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Usta, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin ve yönetimi, İş adamları, daire amirleri, festivalimize katılan halk oyunları ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bülent Mumcu’nun sunumuyla başlayan Hıdırnebi Yayla şenliğinde konuşan Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, “Yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda ilgi odağı haline gelen Karadeniz yaylaları, her geçen gün turistik açıdan değer kazanıyor. Gelenekselleşen yayla şenlikleriyle barış ve kardeşlik duyguları güçleniyor; insanların birbiriyle olan muhabbeti ve birlikteliği artıyor. Yaylarımızın doğal güzelliklerini bozmadan, ekonomik olarak buralardan istifade edeceğiz. Herkesi Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bu doğal güzelliklerini görmeye davet ediyorum. Bu güzel bir organizasyonu düzenleyen Akçaabat Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar ise konuşmasında, “Bugün Orağın 7’si ve biz buradayız. Hıdırnebi bir kültürdür. Hıdırnebi bir heyecandır. Hıdırnebi Temmuz Ayının 20’sinde bizi buraya toplayan bir değerdir. Hıdırnebi Çimeni, kemençeyle birlikte bizi yan yana getiren kemençeyle buluşturan yerdir. Hıdırnebi, 1916’da Rus işgaline karşı direnen Akçaabatlı cengaverlerin kahramanlık destanlarının yazıldığı yerlerden biridir. Davulumuzla, zurnamızla, kemençemizle; horonumuzla bir kültürü yaşatıyoruz. Bugüne kadar bu etkinliği geleneksel hale getiren ve katkı veren her kim varsa hepsine saygılarımı ve sevgilerimi sunuyor; minnetlerimi iletiyorum. Üzerimizdeki folklorik kıyafetlerimiz ve enstrümanlarımızla binlerce yıllık bir kültürü yaşatan kökleri çok derinlerde olan bir değere sahip topluluğuz. Bunu korumaya, kollamaya ve yaşatmaya hep beraber devam edeceğiz. Gerek Kaymakamlık bünyesinde gerekse Belediye bünyesinde bu işin devamı için her ne fedakarlık gerekiyorsa hepsini yapmaya hazırız. Kemençe, davul, zurna ve horon bizim ortak dilimizdir. Biz, birbirimizin kardeşleriyiz. Sevincimiz ve hüznümüz ortaktır. Çünkü biz Türk Milletiyiz. Herkesi saygı ve sevgilerimle selamlıyor; iyi eğlenceler diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından yöresel sanatçılar Necmi Öksüz kemençe ve Yeşim Civelek horon eşliğinde Karadeniz Müziklerini seslendirdi. Manisa Turgutlu Halk Oyunları Grubu ve Akçaabat Folklor Derneği Kız ve erkek horon ekibi hünerlerini sergilediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.