Hizmet aşkı eski muhtara bunu da yaptırdı

Her ne kadar adının önüne eski kelimesi eklense de hizmet aşkı ile yanan eski muhtar Ali Şentürk Darıca’da ki kulübesini vatandaşa açtı.

30 Haziran 2019 Pazar 11:44
Hizmet aşkı eski muhtara bunu da yaptırdı

Darıca’da doğal bir plaj yeri olan  eski muhtar Ali Şentürk ,Akçaabat Belediyesi tarafından “sahiline sahip çık projesi" çerçevesinde imar barışından faydalanarak aldığı yapı kayıt belgeli kulübesini ücretsiz vatandaşın hizmetine açtı. Kendi imkanları ile yaptırdığı Darıca sahilindeki kulübesindeki soyunma kabinini ve tuvaleti ücretsiz kullandırıyor.

Eski muhtar Şentürk, benim görevim burada bir işletme yapmak  değil  bizim görevimiz Akçaabat Şoförler odası olarak şoför esnafının sorunlarıyla uğraşmak ancak yıllardır biz Darıca’lıyız yıllardan beride biz burayı yani  denizimizi  çevredeki komşularımızla birlikte kullanıyorduk.Akyazı stadyumu faaliyete geçtikten sonra Akçaabat’ın Söğütlü  tarafında denize giren vatandaşlar dolgu nedeniyle denize giremeyince yeni arayışlar içerisine girdiler ve  Mersin Akçakale ve Darıca tarafına yöneldiler ancak burası çok ön planda değildi.Bu yıl Akçaabat Belediyesi’nin başlatmış olduğu sahil temizleme projesiyle beraber Akçaabat Belediye başkanımız Osman Nuri Ekim ve yardımcısı Serkan Özdemir, Yıldızlı ve Söğütlü sahilini temizledikten sonra ben orayı sosyal medyadan takip ettim ve kendilerinden ricada bulundum Darıca’da böyle güzel bir alan var ben burada  10 sene muhtarlık yaptım burayı da tüm halkımıza kazandıralım. Benim burada yıllardır kullanmış olduğum kulübem vardı imar barışı çıktıktan sonra bu yasadan faydalanarak yapı kayıt belgesi aldım amacım bir ticari faaliyette bulunmak değildi. Amacım vatandaşa hizmetti.

Burada bir dayımız var evi de karşı tarafta denize girmek için gelenlere su, meşrubat veriyor onun karşılığında  buranın temizliğini yapıyor, koruyor kolluyor. Gelen insanlar memnun oluyorlar. Ama bazıları özellikle bu alanı devletin değil de kendilerinin şahıs malı gibi bugüne kadar kullandıkları için bir başkalarının Akçaabat’lının Trabzon’lunun  gelmesini istemiyor kurumlara şikayet ediyor, burası herkesin malı burada girişte hiç kimseden ücret alınmıyor kendi şahsımıza ait tuvaletimizden ,suyumuzdan soyunma kabinimizden gelen tüm halkımız ücretsiz faydalanıyor. bu konuda en büyük desteği Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve  Başkan yardımcımız Serkan Özdemir bize sağlamıştır biz sadece önayak olduk. Darıca’daki bu plajı başkanımız halkımızın hizmetine sundu buradaki çöplük alanını otopark yaptılar halkın hizmetine sundular buradan kendilerine Darıca halkı olarak teşekkür ediyoruz dedi.

Darıca sahilinde serinlemek için denize giren vatandaşlar belediyeye teşekkür ederek biz burada denize giriyoruz Darıca çok temiz bir yer ,suyu içilecek şekilde  temizleniyor  çokta güvenli bu plaja girerken   soyunma kabini, tuvalet ihtiyacı ve su ihtiyacını burada ücretsiz alıyoruz buraya sahip çıkan herkese ve belediye başkanımıza  çok teşekkür ediyoruz dediler.

Son Güncelleme: 30.06.2019 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.