Hizmet bakıma muhtaçların ayağına gidiyor

11 Ekim 2021 Pazartesi 09:10
Hizmet bakıma muhtaçların ayağına gidiyor

Ortahisar Belediyesi’nin yürüttüğü evde bakım hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Genç, “Şartları uyan vatandaşları tespit ederek onlara evlerinde hizmet götürüyoruz. Şu anda 186 aile kişi bazında ise 311 kişiye evde bakım hizmeti veriyoruz. Bunu bir lütuf olarak değil, bakıma muhtaç vatandaşlarımıza ve yaşlılarımıza karşı bir görev ve sorumluluk bilinciyle yerine getiriyoruz.” dedi.

Ortahisar Belediyesi’nin kurulduğu 2014 yılından itibaren aralıksız devam ettirdiği ‘evde bakım hizmetleri’ yardıma muhtaç yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların imdadına yetişiyor. Belediye tarafından oluşturulan 11 kişilik ekipte; 1 hemşire, 1 sosyolog, 1 şoför ile 8 hizmet elamanı görev yapıyor. Evde bakım hizmeti ekibi haftanın belirli günlerinde 186 aileye hizmet götürüyor.

Hasta, engelli ve bakıma muhtaç çok sayıda yaşlıya şefkat elini uzatan Ortahisar Belediyesi ekipleri maske, eldiven ve sosyal mesafe gibi virüsten korunma kurallarına riayet ederek bakıma muhtaç vatandaşların imdadına yetişiyor.

Evde bakım hizmeti ekibinin vatandaşların her türlü talebiyle yakından ilgilendiğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başta yemek yapımı ve ev temizliği olmak üzere, kişisel temizlik ve alışveriş gibi ihtiyaçların da karşılandığını dile getirdi.

“BİR NEVİ VAKIF KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Başkan Ahmet Metin Genç, “Bir nevi köklü medeniyetimizin, bizlere miras bıraktığı vakıf kültürünü devam ettiriyoruz. Osmanlı ve Selçuklu medeniyetinde vakıf kültürü sosyal yaşamın en önemli bir dinamiği idi. Vakıfların üstlendiği sosyal sorumluluk görevini şu anda evde bakım hizmetleri ekibimiz yürütüyor. Sosyal belediyecilik ilkesi gereği haftalık ve aylık olarak belirlenen programlar dahilinde evde bakım hizmeti veriyoruz.” dedi.

“LÜTUF DEĞİL, GÖREV OLARAK GÖRÜYORUZ”

Belediyenin imkânları nispetinde evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşların sayısını daha da artıracaklarını kaydeden Başkan Genç, şöyle konuştu: “Belediyemiz kurumsallaşmaya başladığı andan itibaren her geçen yıl hizmet yelpazemizi genişlettik. Bu doğrultuda her geçen yıl evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaş sayımızı artırıyoruz. Hepimiz bir gün yaşlanacağız. O nedenle empati yaparak bu hizmeti bakıma muhtaç vatandaşlarımıza götürüyoruz. Türkiye’de yaşlı nüfus hızla artıyor. Dolayısıyla evde bakım hizmeti talep eden vatandaş sayımız da bununla doğru orantılı olarak artıyor. Biz de şartları tutanları tespit ederek vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz. Şu anda 186 aile kişi bazında ise 311 kişiye evde bakım hizmeti veriyoruz. Bunu bir lütuf olarak değil, bakıma muhtaç vatandaşlarımıza ve yaşlılarımıza karşı bir görev ve sorumluluk bilinciyle yerine getiriyoruz.”

“SALGIN ŞARTLARINA RİAYET EDİLİYOR”

Korona virüs salgını nedeniyle hem personelin hem de bakıma muhtaç vatandaşların zarar görmemesi için azami derecede temizlik kurallarına uyulduğunu kaydeden Başkan Genç, “Yeni tip korona virüs nedeniyle evde bakım hizmeti veren personelimiz temizlik ve hijyen şartlarına ciddiyetle riayet ediyor. Bu konuda oldukça hassas hareket ediyorlar. Çünkü hem personelimizin hem de yaşlılarımızın sağlığı her şeyden çok önemli. Personellerimiz rutin işlerini yapmalarının yanında hizmet alan vatandaşlarımızla sohbet ederek bir nevi onların sosyal ihtiyaçlarını da gideriyor. Bu yönden de vatandaşlarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayarak moral anlamında da kendilerine destek oluyoruz. Kendilerinin yalnız olmadığını, kimsesiz olmadıklarını hissediyorlar ve mutlu oluyorlar. Bu mutluluk da bize yeter.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.10.2021 09:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.