Hizmette sarraflık konuşacak

CHP Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yazıcı iddialı.Yazıcı :“Trabzon Kuyumcular Odası Başkanıyım. Sarrafım. Altının değerini iyi bilirim. Görev verilirse Ortahisar’ı altın işler gibi baştan aşağıya hizmet sarraflığı ile donatacağız. İddialıyız.”

07 Kasım 2018 Çarşamba 10:14
Hizmette sarraflık konuşacak

CHP'den  Ortahisar Belediye Başkanlığı için aday adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklayan  Trabzon Kuyumcu ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı süreç ile ilgili konuştu. Maçka doğumlu, 3 çocuk babası olan Yazıcı, kuyumcu esnaflığındaki hassas işçiliği belediyede de sürdürmek hedefinde olduğunu söyledi. CHP Genel Merkezi’ne ve Trabzon halkına “Projelerimizle, ekibimizle, vizyonumuzla göreve hazırız” mesajını veren Yazıcı, “Yeterki aday gösterilelim. Gerisi çorap söküğü gibi gelecek” diyor. 

Ortahisar için neden aday adayısınız?

Trabzon’un sorunlarını, eksikliklerini bilen biri olarak bu sorun ve eksiklik ve sorunları çözme özgüvenini kendimizde hissettiğimiz için CHP Ortahisar Belediye Başkan aday adaylığımızı açıklamış bulunuyorum. Ortahisar’da 2014’ten beri mevcut belediyenin iktidarın sonsuz gücü olmasına rağmen, bir çok eksiklikleri gideremediklerini de görmekteyiz. Bunları başarmak , en azından mücadelesini vermek, Trabzon’u ve Ortahisar’ı daha yaşanılabilir ve güzel hale getirebilmek için çaba içerisinde olacağımızı ifade ettik.

TRABZONLU OLMAK  BİR ŞEREFTİR

Her kesimin fikrine ihtiyacımız olduğu bir ortamda yaşıyoruz. Trabzon’un geçmişine baktığımızda yaşayan bir şehir vizyonunu bugün göremiyoruz. 4 bin yıllık bir şehirde doğmak bile bizler için büyük bir şans ve şereftir, ayrıcalıktır. Trabzonlu olmak Trabzonlu kimliğini taşımak olağanüstü bir duygudur. Ancak bu vatandaşa hissettirilmiyor. Biz hizmetlerimizle, eserlerimizle Trabzonlulara bu duyguyu bu şerefi yaşatmak için de yola çıktık. Trabzon’da yaşayanlar Trabzon’u tanımıyor. Trabzon şehrinin ne demek olduğunu, özelliğinin ne olduğunu bilmiyorlar.

Sizce Ortahisar’ın, Trabzon’un eksikliği ne?

Bu nedenle Trabzon’un imarda, trafikte, sosyal ve kültürel alanlarda, tarihi yapılarında çok daha gelişmiş, öne çıkmış bir şehir olması gerekirdi diye düşünüyorum. Denizle birlikte yaşayan bir Trabzon varken yakın geçmişe kadar denizden uzak yaşayan bir şehir haline getirildi Trabzon. Ordu’yu kutlamak gerekiyor bu konuda. Ama Trabzon bu şansını maalesef kaybetti. Biz tüm sorunları göz önünde bulundurarak Trabzon’u bir Trabzonlu gözüyle nasıl görmek istiyorsak öyle işlere imza atacağız.

Öncelikli hedefiniz ne?

HELE BİR ADAY GÖSTERİLELİM...

Öncelikli hedefimiz aday olabilmek. Aday olup Ortahisar’ı aldığımızda en başta ortak aklı egemen kılacağız. Ben kuyumcuyum. Altın sarrafıyım. Aynı zamanda insan sarrafıyım. Altının değerini en iyi ben bilirim. Bu şehrin havasını teneffüs eden kime dokunursan dokun, hepsinden aynı sorunları duyarsınız. Biz sorunun da ne olduğunu biliyoruz çözümünün de. Kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde bu şehir için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız.

Ahmet Metin Genç sizce başarısız mı?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç benim iyi bir arkadaşımdır. Biz görüyoruz. Bir şeylerin mücadelesini veriyor. Ancak bu şehrin gerçek manada bir vizyona ihtiyacı var. Kendisi rakibimdir. İyi yaptığı işler de vardır belki ancak biz göreve gelirsek daha iyi işler yapacağımızı düşünüyorum.

Göreve gelirseniz farkınız ne olacak?

ALİ HER ŞEYİ BİLEN  KİŞİ OLMAYACAK

Tarihi ve kültürel mirası ön plana çıkarmaktır gayemiz. Sadece Ortahisar’daki kültürel mirasın gün yüzüne çıkartılmasıyla bu şehirde turizm 12 aya yayılır. Farklı bir belediye başkanlığı profilini bu şehre yaşatacağım. Öncelikle her işimiz liyakatli insanlarla olacak. Yani burada Ali her şeyi bilen kişi olmayacak. Çok iyi bir ekip kuracağız ve biz sadece iyi bir ekibin başındaki orkestra şefi olacağız. En güzelini yapmak gayesinde olacağız. Ama tekrar söylüyorum önce aday olabilmemiz lazım.

Göreve geldiğinizde projeleriniz neler olacak?

TRABZON ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNECEKTİR

Arkadaşlarımız çok güzel projeler hazırladılar. Aday adaylık sürecinin tamamlanmasıyla bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Trabzon’un vizyonuna vizyon katacak projeler bunlar. Her şeyden önce mimari olarak biz bu şehir dizayn etmemiz lazım. Modern ve tarihi yapıların ayrımını iyi yapacağız. Halkımızın dediği olacak. Ben yaptım oldu mantığı ile asla hareket etmeyeceğiz. Yarışmacı olacağız. Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine gerekirse proje yarışmaları düzenleyerek başvuracağız. Bir ofis kuracağız, ne isteniyor diye vatandaşa sorarız. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte bu şehri yeniden eski şaşalı günlerine döndürmek için var gücümüzle çalışacağız.  

Parti ile ilişkiler ne durumda? Nasıl bakıyorlar aday adaylığınıza?

Daha önce 2012 yılında CHP Ortahisar Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Hatta Ahmet Kaya başkanımızdı. İl Başkanlığımızla, ilçe başkanlığımızla, yönetimimizle, mahalle teşkilatlarımızla ilişkilerimiz iyi. 43 yıldır kimseyle küslük ve kırgınlık yaşamadım. Herkesin ve her kesimin kabul ettiği bir kişi olarak buradayım. Eğer bu belediye başkanlığını alacaksak herkesin oyunu olmalıyız. Biz kendimizde bu gücü gördüğümüzden öne atıldık. Aday gösterilirsek gerisini çorap söküğü gibi getireceğimizden en küçük bir tereddütümüz yok. Bu konuda iddialıyım.

Seçimi kazanma konusundan iddialı mısınız?

KAZANAMAYACAĞIM  YARIŞA GİRMEM

Şu ana kadar kazanamayacak olduğum hiçbir seçime girmedim girmem de. Eğer ben bir çalışma yapmışsam, anlayınız ki kazanacağım için girmişimdir. Kuyumcular Odası başkanıyım, Ticaret ve Sanayi Odası’nda 15 yıldır komite meslek başkanıyım. Ben bu belediye başkan adaylığı çalışmasını yeni yapmadım. Epeydir de mücadelesini veriyordum. Bugün ben Ortahisar’ı CHP’ye kazandıracağıma inandığım için aday adayıyım. İnşallah partim bize bu şerefi bağışlar. Biz de 1 Nisan 2019 sabahı mutluluğu, huzuru sonuna kadar hak eden bu Trabzon insanına hizmet ederiz.

Büyükşehir AK Parti’de Ortahisar CHP’de olursa sizce ne olur?  

HİZMETE YOK DENDİĞİNDE SOKAKLARI KAPATTIRIRIM

Biz Büyükşehir’i almak için elimizden geleni yapacağız. Alacağız da. Yaptığımız çalışmalarda da bunu görüyoruz. Ancak oldu da Büyükşehir’i alamadık Ortahisar’ı aldık. Orasını bir şekilde ayarlarız. İkili ilişkilerimiz ile kendi gücümüz ile hizmet ederiz. Biz hizmeti kendimiz için istemeyeceğiz bu şehir için isteyeceğiz. Bu şehrin isteklerini, STK’larının ve bütün oda ve derneklerin taleplerini ortaya koyduğumuzda buna bir Allah’ın kulu hayır diyemez. Dediğinde de ben bu sokakları kapattırırım.

Ne şekilde kapattırırsınız?

Halkımızı sokağa dökerim. Arkadaş bu hizmetler bu şehir için gerekli ve olmalı deriz. Hangi parti olursa olsun biz bunu yaparız. Bunu yaptırmaya da gücümüz vardır.

Sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.