Hukukta yeni bir başlangıç

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, paketin içeriğini anlattı

17 Ekim 2019 Perşembe 13:18
Hukukta yeni bir başlangıç

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda düzenlemeler içeren Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora yeni yasanın içeriği ile ilgili olarak bilgi verirken, “TBMM Genel Kurulu'nda Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin hükümler içeren kanun teklifimiz kabul edilerek yürürlüğe girmiştir” dedi.

KÖKLÜ VE ESASLI DEĞİŞİKLİKLER

Yargı reformu 1. paketi olarak kabul edilen kanun hükümlerine göre; Avukatlara yeşil pasaport hakkı verilmesi, hukuk mesleklerine giriş sınavı getirilmesi, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında tutukluluk sürelerinin kısaltılması, ifade özgürlüğü alanının genişletilmesi, bazı suçlarda kovuşturmanın ertelenmesi, seri ve basit yargılama usulü getirilerek yargılama sürelerinin kısaltılması gibi yeni müesseseler getirilmesi hukuk sisteminde köklü ve esaslı değişiklikler olduğunu vurgulayan Cora, “Hukukta yeni bir başlangıç olacağına inandığımız bu düzenlemelerin adalet sistemimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.