İbrahim Usta, Trabzonspor için hapis cezası aldım, gurur duydum

Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticisi Trabzonlu iş adamı İbrahim Usta, Trabzon’da basın mensuplarıyla buluşma gerçekleştirdi.

28 Haziran 2021 Pazartesi 15:35
İbrahim Usta, Trabzonspor için hapis cezası aldım, gurur duydum

Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticisi Trabzonlu iş adamı İbrahim Usta, Trabzon’da basın mensuplarıyla buluşma gerçekleştirdi.

Toplantıya TGC Başkanı Ersen Küçük, TSYD Başkanı Selçuk Kılıç’ın yanı sıra basın mensupları STK temsilcileri katılım gösterdi. 

HERHANGİ BİR AMACI YOKTUR

Toplantının amacıyla başlayan Usta “Toplantının herhanngi bir amacı yoktur. Birlik beraberliği sağlayabildiysem ne mutlu bana. 1 yıl önce babamın hastalığı için gelmiştim. TFF’deyken Cumartesi Pazar günlerini sevmezdim. Hakem hata yapacak ister istemez, sorun oluyordu. Gerek ben gerek de TFF’deki arkadaşlarımız hiçbir kulübün hakkınıın yenmesini istemez. Siz orada olduğunuz zaman %100 hatasız olmasını ister. Hele Pazar günü akşam üstü rahat geçirdik diye içimden geçirdim. İleride ne olur bilemiyorum. TFF’ye hizmet etme anlamında görev düşerse olmaya çalışacağım. Cumartesi Pazar günü Trabzonlulardan başka arayan yoktu. Maçlarda hata olduğu zaman niye Trabzonspor’a yapılan hataları dile getiriyorsun diye, bu yörenin çocuğuyum diye cevap veriyodüm. Sorumluluk hissettiğimiz bir şehir var. Tabi ki tepkimiz dile getiriyoruz. Yanımdaki insanlar benifazla gaza verdiler onun da bedelini ödedim.”

TRABZONSPOR İÇİN HAPİS CEZASI ALDIM

“Trabzonspor sayesinde 10 ay 10 gün hapis cezası 1,5 yıl futboldan men cezası aldım. Bu cezalar benim için gurur madalyasıdır, durup dururken bu tepki oluşmadı. Olmuş olduğum konum itibariyle sakin olmam gerekiyordu. 3 hafta içeride hakem hataları söz konusuydu, ister istemez tepki gösteriyorsun, almış olduğum hapis cezası ve men cezası gurur meselesidir. “

TÜRK FUTBOLU İÇİN İYİ OLDU

Biz yabancı uygulamasını başlatacaktık. Bence bu doğru bir karardır, yıllar içerisinde de düşürülmesi sağlıklıdır. Türk futbolu için iyi olmuştur. 

BAŞKANLIK DÜŞÜNCEM YOK

Transfer sezonu, kongre sürecinde değil. Ben ibrahim usta olarak başkanlık düşüncem yok. Trabzonspor’un yanındayız. Başarılı olmasını çok istiyorum. Başarıda Usta ailesi olarak katkı verebileceksek yanındayım. Devam ettikleri sürece doğru değil. TFF’de yönetimde olmam gerekiyordu, son gün değişti. Daha önce şike süreciyle ilgili vermiş olduğum açıklamadan dolayı olmadı. İleride olursa yeniden isterim nasip işi. “

İbrahim Usta olarak siyasete girebilirdim, girmedim. Faydalı olmaya çalıştım. %100 siyasete girmeyeceğim demem, bugün rahatım geziyorum. Fırsat çıkar talep gelir memnunluk duyarım. 

Normalde bakanlık mı Trabzonspor Kulüp Başkanlığı mı? Bazen eleştiri alıyorum. Fanatiklik anlamında 3’e gireceğimi düşünüyorum. 

Son Güncelleme: 28.06.2021 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.