İçişleri Bakanı Yardımcısı İnce,Uyuşturucu ,terör belası ile aynı kefede değerlendirilmelidir

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Trabzon’da İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce’nin katılımıyla yapıldı.

08 Kasım 2018 Perşembe 13:32
İçişleri Bakanı Yardımcısı İnce,Uyuşturucu ,terör belası ile aynı kefede değerlendirilmelidir

İçişleri Bakanlığı tarafından  81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Trabzon’da İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce’nin katılımıyla yapıldı.Valilik A toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce’nin yanı sıra, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcıları Nusret Şahin ve Ayhan Durmuş, ilgili kurum amirleri, komisyon üyeleri ve gazeteciler katıldı.İçişleri Bakanlığı’nın ülke genelinde Bağımlılıkla Mücadele” toplantısını eş zamanlı gerçekleştirdiğini belirten İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Uyuşturucu ile Mücadele komisyonlarımızın her ay her ilde toplantısı yapılıyor.  Bizler bu ayki toplantılara iştirak ederek Uyuşturucu İle Mücadele konusunda İçişleri Bakanlığı olarak duyarlılığımızı biraz daha artırmak, bu konuda illerimizde neler yapıldığını yerinde görmek ve alınması gereken tedbirler varsa İçişleri Bakanlığı olarak bizlerin de ihtiyacı olan konularda gerekli katkıyı sağlamak amacıyla tüm Türkiye’ye yayıldık. Sayın Bakanımızın sizlere selam ve sevgilerini iletiyorum. Bakanımız Adana’da bu toplantıya iştirak ediyor. İllerde Valilerimiz, ilçelerde kaymakamlarımız başkanlığında bugün Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonlarının toplantısını aynı anda yapıyoruz. Tüm Türkiye’de uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar, mücadelenin geldiği nokta ve alınması gereken  tedbirler konusunda değerlendirmeler yapacağız. Yeni göreve başlayan Sayın Valimizin Trabzon’a çok güzel katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Trabzon ve ülkemiz için bu atamanın hayırlı olmasını diliyorum. Tecrübesi ve birikimi ve bundan önceki yaptığı çalışmalar Trabzon’a yapacaklarının bir göstergesidir. Güzel Trabzon’umuza güzel hizmetler yapmasını diliyorum” dedi.

Uyuşturucu ile mücadelenin ülkemizin en önemli ve en hassas konularından bir tanesi olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Muhterem İnce “İçişleri Bakanlığı olarak başta terörle mücadele olmak üzere son dönemlerde çok şiddetli bir mücadele veriyoruz.  Terörle mücadelede, uyuşturucu ile mücadelede, asayiş olaylarının en aza indirilmesinde ve düzensiz göç ile mücadelede son dönemlerde aldığımız tedbirler, yapılan çalışmalar ve başarılı operasyonlarla çok iyi bir noktaya geldik. Şu aşamada geldiğimiz noktanın korunması ve daha ileriye taşınması açısından bundan sonra yapacaklarımız da çok önemli. Uyuşturucu ile Mücadele konusu aslında terörle mücadelenin birlikte yapılması gereken bir çalışma. Terörü finanse eden en önemli konulardan birisi de uyuşturucu. Gençliğimizi ve geleceğimizi zehirleyen ve hakikaten içimizi acıtan en önemli konulardan bir tanesi. Son dönemlerde uyuşturucu ve baronlarının yakalanması, adalete teslim edilmesi  ve uyuşturucu kullanımının azaltılması noktasında bir ilerleme var. Ama istenilen düzeyde mi? Tabii ki değil. Bu toplantılarda aldığımız kararları sahada uygulamamız istenilen seviyeye erişmek için çok önemli.

Özellikle  okullarının güvenliğin sağlanması konusunda aldığımız tedbirler son dönemlerde sonuç vermeye başladı. Okul kapılarında güvenlik personellerinin çalıştırılması ve okul çevresinin kameralarla donatarak güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Her ilde Narko timlerle yaptığımız mücadele bizim mücadelemizi başarılı kılıyor. Sivil Toplum kuruluşlarımızın bu konuda bizlere yaptığı destek çok önemli. Başta Yeşilay olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum.  İllerimizde yapılan çalışmaları 3 aylık raporlarla bakanlığımızda değerlendirip takip ediyoruz. Okul kantinlerini denetliyoruz. Bu anlamda kullanılan metruk binaları yasal çerçeve içerisinde yok etmeye çalışıyoruz. Trabzon metruk binaların yok edilmesi noktasında iyi bir örnek oluşturuyor. Gençleri bağımlılığa alıştırmaya çalışan kim ve ne var ise peşinde ve ensesinde olmaya gayret ediyoruz. Bu yaptığımız çalışmaların en kısa sürede sonuç vermesini ve  daha iyi bir noktaya gelmemizi arzu ediyorum. Bu anlamda yapılan çalışma çok iyi bir noktaya gelse de bizim en büyük handikabımız uyuşturucu üretiminde artış olması ve Uyuşturucu üretim miktarının 5 iken 9 ‘a çıkmasıdır. Bu anlamda mücadelemizi daha iyi bir noktaya getirmek mecburiyetindeyiz.   Uyuşturucu ile ölümler geçtiğimiz yıllarda ortalama 900 iken 2018 yılı şu anki rakamları 200, yıl sonunda ise 500 civarında bir düşüş olmasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda aldığımız önlem ve tedbirlerle bu sayının daha da düşerek sıfırlanmasını hedefliyoruz. Bu beladan gençlerimizi ve geleceğimizi kurtarmak zorundayız. Bu konu terör belası ile aynı kefede değerlendirilmelidir. Bağımlılıkla Mücadeleyi toplumumuzun tüm kesimleriyle çalışarak ve istenilen noktaya getirmeyi arzuluyoruz.” şeklinde konuştu.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise toplantıda yaptığı açıklamada, “Gençlerimizin baş belası, ülkemizin sıkıntılı konularının başında malum uyuşturucu konusu geliyor. Bu alanda devletimiz kararlı bir şekilde bağımlılıkla mücadele anlamında yaptığı çalışmalarla  ülkemizin en ücra köşesine kadar  uyuşturucu ile mücadelede toplumun tüm kesimleriyle birlikte farklı usuller ve esaslar denedi. Başbakanlık genelgesiyle Bağımlılıkla Mücadelede il kurulları oluşturuldu. Bu il kurulları oluşturulduktan sonra 2 ayda bir genelgeyle birlikte belirtilen kurul üyeleriyle Valiliklerde yapılması ve yine bunun alt bileşenleri  olarak farklı konularda ve teknik konularda  her ay Vali Yardımcıları başkanlığında yapılması genelgede usul ve esaslarla  belirtildi.  Ülkemizde bu mücadele de toplumun tüm kesimleri elini taşın altına koyduğu çok önemli bir çalışma başlatılmış oldu. Her ilde 5 yıllık uyuşturucu ile mücadele eylem planı yapıldı. Özellikle sayın Bakanımızın himayesinde bugün saat  09 :00 itibariyle eş zamanlı olarak  81 ilde Valiler, İlçelerde kaymakamlar başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele Komisyonları ve Kurullarının  toplanması kararı alındı. Bu çok anlamlı bir karar. Hem toplumda bir farkındalık ve duyarlılık artırma adına toplumun her kesiminin bir nebze olsa bu konuyla ilgili ve alakasını artırma adına Türkiye genelinde yaşıyoruz.. Son yıllarda yapılan çalışmalarla çok iyi mesafeler alındığını ,ilimizde bu konuda neler yapıldığı Halk Sağlığı Müdürümüz bizlerle paylaşacak. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantıda Halk Sağlığı ve emniyet birimleri tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda ilimizdeki çalışmalarla ilgili sunumlar yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.