İflas ettik yapı paydos

Trabzon’un Çaykara ilçesinde 2016’da yapımına karar verilen Çaykara Kültür ve Spor Merkezi ihalesini alan müteahhit iflas etti. 6 Milyon liralık yatırımın kaderi tekrar yapılacak ihaleye bağlı

22 Mayıs 2019 Çarşamba 09:40
İflas ettik yapı paydos

6 MİLYONLUK YATIRIM

Trabzon’un Çaykara ilçesinde 2016 yılında 4 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan Çaykara Kültür ve Spor Merkezi’nin inşaatı taahhüt edilen sürede tamamlanmadı. İçerisinde kapalı spor, konferans, seminer salonları, kütüphane, meslek edinme ve zeka oyunları odalarının bulunduğu, 6 Milyon TL’lik bir yatırım olan merkezin inşaatı Arap saçına döndü.

İHALE SİL BAŞTAN

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca ihale edilen merkezin inşaatı tam bitti derken, ihaleyi alan inşaat firması iflas etti ve inşaat yarım kaldı. 2016 yılından bu yana Çaykara halkının kullanımına kazandırılması beklenen merkez ise bir türlü açılamadı. Geçtiğimiz nisan ayında bitmesi gereken merkezin inşaatının tamamlanması için yeniden ihaleye çıkılacağı belirtildi.

OF DA YARIM KALDI

Konuyla ilgili konuşan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “İnşaat %80 tamamlanmışken firma iflas etti. Yeniden ihaleye gidilmesi için yasal sürenin dolması bekleniyor. Süre dolunca tekrar ihaleye çıkılacak merkezin yapımı bu yıl içinde tamamlanır. Müteahhitlerin iflasla yarım bıraktığı tek yer burası değil durum Of Kapalı Spor Salonu’nda da aynı” dedi.

DEVLETTE BİR KAMBUR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ise, “Şimdiye dek yaklaşık 4 milyon lira para harcandı, şimdi yeniden ihaleye çıkılacak ama o zamandan bu zamana birçok noktada fiyat farkı oluştu. Nereden baksanız 500-600 bin liralık zarar çıkar. Bu devletin sırtında bir kambur, hizmet engelleniyor” dedi 

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.