İhracatçılardan Amerika'ya kınama

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy,Abd yönetiminin devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan bir tavır içinde çok değerli İçişleri ve Adalet bakanlarımıza yönelik yaptırım kararını şiddetle ve nefretle kınıyoruz

02 Ağustos 2018 Perşembe 10:23
İhracatçılardan Amerika'ya kınama

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, Abd yönetiminin İçişleri ve Adalet bakanlarımıza yönelik yaptırım kararını kınayarak ,Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Türkiye Cumhuriyeti ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkiler, tarih boyunca müttefiklik, dostluk ve ortak NATO üyeliği perspektifi ekseninde gelişme göstermiştir. Bu ilişkiler görmezden gelinerek, yeni ABD yönetimi ve belli çevrelerin belli amaçlar için iş başına getirdiği ve haydut devlet yönetim anlayışı içinde dünya barış ve refahını bozmak için elinden gelen her şeyi yapan TRUMP ve yönetiminin, Büyük Türkiye Cumhuriyetinin çok değerli İçişleri ve Adalet Bakanlarımıza yaptırım gibi saçma sapan uygulaması ABD’ye yönelik nefret duygularımızın kabarmasına vesile olmuştur.

Hiçbir zaman samimiyetine güvenmediğimiz ve büyük devlet olma ciddiyetinden uzak bir ülke olan ABD Yönetimi şunu bilmeli ki; koynunda beledikleri gayri meşru çocukları hain terör örgütlerinin diasporaları ile Türkiye Cumhuriyetine yönelik bu düşmanca tavırlarının altında kendileri kalacaktır, kaybeden ABD olacaktır. Ülkelerinde beslemiş oldukları hain FETÖ terör örgütü ve etrafındaki piyonları ABD’yi de zehirleyecek ve müttefikleri ile arasındaki ilişkilere büyük zarar vereceğini kendileri de çok fazla zaman geçmeden anlamış olacaktır. Ülkelerin hukuki işleyiş süreçlerine dahi saygı göstermeden, yetiştirdikleri ajan ve teröristlerin dahi bağımsız hukuk kuralları içinde yargılanmasını hazmedemeyen, haydut devlet kültürü anlayışı içinde ülkelerin içişlerine, hukukuna karışma saygısızlığı içinde olan ABD ve TRUMP yönetimi, Türkiye Cumhuriyeti gibi sadık bir müttefikini kaybetmenin ezikliğini her geçen gün daha çok yaşayacaktır. Ülkemizde casusluk faaliyetinde bulunan bir terör örgütü figüranının dahi yargılanmasını hazmedemeyenler, hukuka saygı gösterecekse; öncelikle kendilerinin yetiştirdiği ve beslediği hain FETÖ terör örgütü mensuplarını Ülkemize teslim etmelidir.

Bu vesile ile hain terör örgütlerini çökerterek yok olmanın eşiğine getiren Türkiye Cumhuriyetinin çok değerli ve başarılı Bakanlarımız olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ile Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit GÜL’e yönelik ABD’nin saçma sapan yaptırım kararını şiddetle ve nefretle kınadığımızı ABD ve TRUMP yönetimine bildirmek istiyoruz. Bu komik ve dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen gayri meşru kararın, Türkiye Cumhuriyetine hiçbir zararı olmayacağını ve bundan en büyük zararı ABD’nin göreceğini ve Türkiye Cumhuriyeti gibi bir müttefikini kaybetmenin ezikliği içinde TRUMP ve yönetiminin kendi halkından en büyük cezayı alacağını tüm dünya halkı çok yakın bir gelecekte görecektir dedi.

Son Güncelleme: 02.08.2018 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.