İhracatçılardan Romanya ve Macaristan çıkarması

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Romanya ve Macaristan Görüşmeleri Büyükelçi Füsun Aramaz’ın katılımıyla başladı.

10 Nisan 2019 Çarşamba 10:53
İhracatçılardan Romanya ve Macaristan çıkarması

Geçtiğimiz yıl Özbekistan’ın başkenti Taşkent ve ikinci büyük kenti Semerkant’ta görüşmeler gerçekleştiren Doğu Karadeniz İhracatçılar  Birliği (DKİB), bu yılın ilk ziyaretini Romanya ve Macaristan’a yapıyor. Türkiye’nin ihracat ağını geliştirmek için yapılan ziyaretler, B2B görüşmeleri, fuar, firma ve dernek ziyaretlerini kapsıyor. Bu ziyaretlerle Türkiye’nin emeğini daha fazla ülkede görünür kılmak amaçlanıyor.

Romanya Türkiye Büyükelçisi Füsun Aramaz yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye- Romanya arasındaki ticaretin 6 Milyar Doların üstünde olduğunu ve 10 Milyar Dolar ticaret hacmini hedeflediklerini söyledi.

DKİB Başkan yardımcısı  Ahmet Hamdi Gürdoğan yapılan görüşmede ise Romanya ile yapılan ticarette Türkiye’ye 1.8 Milyar Dolar artı kaldığını ve ilerleyen süreçte Türkiye ve Romanya arasındaki ticaretin büyümesini diliyoruz dedi. Görüşmelerin ilk gününde açılış konuşması da yapan  Gürdoğan, Romanya’nın Türkiye için çok önemli olduğunu ve iki ülke arasında çok daha büyük anlaşmalara adım atmak istediklerini belirtti. Gürdoğan’ın yanısıra Romanya İnşaat İşçileri İşverenleri Birliği Başkanı Liviu Sımıon, Turkiye İş Kadınları Birliği Başkanı Birgül Şenyuva, Türkiye İş Adamları Birliği Başkanı Güven Güngör’de açılış konuşması yaptı. Tüm konuşmaların ortak noktası yeni iş birliklerinin heyacan verici olduğu ve iki ülke içinde olumlu sonuçlar doğuracağı oldu.

Romanya ziyaretinin ikinci gününde Romanya’daki kurum ve firmalara yerinde ziyaretler gerçekleştirildi. Türkiye Büyükelçiliği Romanya Türkiye Ticaret Odası ziyaret edildi.

7-12 Nisan tarihlerini kapsayan ziyaretlerin ikinci ayağında ise Macaristan var. Budapeşte’ye yapılacak olan ziyaretle de yepyeni iş birliklerinin ilk adımı atılacağı düşünülüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih Kapusuz 2019-04-10 16:58:33

Macaristan Budapeşte'de TÜRK MACAR İŞADAMLARI DERNEĞİ var. Bilgilendiririm.
Saygılar,
Salih Kapusuz

Avatar
Ahmet Alpay Ofluoğlu 2019-04-27 10:44:04

Macaristan Budapeşte’de kurulu “ Türk Macar İşadamları Derneği” bizler ziyaret ettiğimizde bizlere de çok yardımcı olup, yol gösterdi bir çok faydalı bilgi ile döndük.
Teşekkürler Sayın Başkan Osman Şahbaz.
Saygılar,
A.A. Ofluoğlu

Avatar
Dr. Av. Hande Aksöz 2020-03-30 19:06:56

Bizler de aynı Budapeşte'yi resmi ziyaretimizde TÜRK MACAR İŞADAMLARI DERNEĞİ'nin büyük ilgi ve yardımlarını yanımızda gördük.

Dr. Av. Hande Aksöz