İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta'dan flaş uyarılar! "Bu rehavet başımıza iş açacak"

Dr. Hakan Usta: “Açıkça görüyoruz ki vatandaşımızın rehaveti durumu sıkıntıya sokuyor ve vaka sayıları artışa geçebiliyor.”

11 Şubat 2021 Perşembe 11:36
İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta'dan flaş uyarılar! "Bu rehavet başımıza iş açacak"

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta koronavirüs pandemisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Usta, vaka sayılarının daha da artmaması için tebdirlere uyulması gerektiğini belirterek, “Açıkça görüyoruz ki vatandaşımızın rehaveti durumu sıkıntıya sokuyor ve vaka sayıları artışa geçebiliyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarını aklımızdan çıkartmamalıyız, kesinlikle rehavete kapılmamalıyız.” dedi.

HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ
Usta açıklamalarına şöyle devam etti: “Gerektiğinde karantina kararları alınıyor ve salgının yayılmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Vakaların artış durumuna göre sağlık ordumuz hastanelerimizde ve yoğun bakımlarımızda tedbiri elden bırakmıyor ve seferberlik halinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu işi hep birlikte tedbir ve uyarılara riayet ederek aşabiliriz. Herkes üzerine düşeni yapmalı.”

KOLAY HASTALIK DEĞiL
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü hastalığın seyri ile ilgili, “Şu anda göğüs hastalıkları olarak poliklinik yükümüzün neredeyse yarıya yakınını, Covid geçirip atlatmış insanlar oluşturuyor. İyileşmişler ama halen semptomları devam ediyor. Kolay bir hastalık değil.” açıklaması yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.