‘İlacı Keşfet Akılcı Kullan’ projesinin protokolü imzalandı

‘İlacı Keşfet Akılcı Kullan’ ve ‘Ortaöğretimden Yükseköğretime Giderken’ projelerinin protokolleri taraflar arasında imzalandı.

09 Mayıs 2019 Perşembe 15:21
‘İlacı Keşfet Akılcı Kullan’ projesinin protokolü imzalandı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında yapılan toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve TEKNOKENT arasında iki protokol imzalandı.

Öğrencilere, velilere doğru ve akılcı ilaç kullanımı üzerine eğitim verilmesini amaçlayan ‘İlacı Keşfet Akılcı Kullan’ projesinin protokolü İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KTÜ İlaç ve Farmasotik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında imzalanırken; lise çağındaki öğrencilere elektronik alanlarda, temel yazılım ve kodlama eğitimi vermeyi; proje ve ar-ge desteği sağlamayı amaçlayan ‘Ortaöğretimden Yükseköğretime Giderken’ projesinin protokolü de TEKNOKENT ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.

Protokol imza törenine Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, KTÜ İlaç ve Farmasotik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sena Sezen ve diğer ilgililer katıldı.

Protokolleri imzalayan Vali İUstaoğlu, “Bugün burada iki önemli çalışmanın protokolünü imzalıyoruz. Birincisi doğru ve bilinçli ilaç kullanımı konusunda hem çocuklarımıza hem de ailelerine eğitimler verilmesini amaçlıyor. Böylece gereksiz ilaç kullanımından kaynaklanan sağlık problemlerinin önüne geçilecek.

Diğeri ise lise çağındaki öğrencilerimize yönelik bir projedir. Çocuklarımızın ufkunu açmaya yönelik atılan bu proje ile öğrencilere hem temel yazılım, kodlama ve elektronik alanlarda eğitimler verilecek hem de; ar-ge ve proje desteği sağlanacak.  Bu iki anlamlı projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 09.05.2019 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.