İMO 16. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti.

12 Şubat 2022 Cumartesi 14:30
İMO 16. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti.

İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi'nin 16. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. İnşaat mühendisleri yarın da yeni başkan ve yönetim kurulunu seçmek için sandık başına gidecek.

İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonundaki genel kurulda divan başkanlığını Şenol Adanur yaptı. 2 bin 500 üyesi bulunan İMO Trabzon Şubesi'nin üyelerinin genel kurula ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Yeniden aday olmayan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Muzaffer Aydın, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, “Mesleğimiz ülkemizin en önde gelen mesleklerinden birisidir. Her alanda varız olmaya da devam edeceğiz. Ülkemiz bir deprem ülkesi. Geçirdiğimiz süreçlerde depremden kaynaklanan zararlar ülkemize felaketler yaşattı. Önüne geçmek tabi ki bizlerin görevi. Çok çalışmalı ve gayret göstermeliyiz. Depremin hangi güçte olabileceğini tespit edemiyoruz. Depreme eş değer neticede iklim değişikliği sonucunda oluşan felaketlerimiz var. Bir an önce yasa çalışmalarının uygulamaya geçmesini talep ediyoruz. Sel felaketleri Trabzon’da meydana geldi ve hayatını kaybedenler oldu. Meslektaşlarımızın her geçen gün sorunları artıyor. En büyük sorunumuz işsizlik. Üniversitelerimizdeki bölümlerin sayısının çok olması ve öğrenci sayısının da çok olması. Öğrenci kontenjanları düşürülüyor ve bundan memnuniyet duyuyoruz. Artık bu bölümü zeki öğrenciler tercih etmiyor. Meslek yasamız değiştiğinde işsizlik ve diğer problemler ortadan kaldırılacaktır. Yerele geldiğimizde de yapılan çalışmaların hepsini takip ediyoruz. Yatırımların tamamını izliyoruz. Birçok yatırımın da projesine ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Biz duyduğumuzda projesi hazırlanmış oluyor. Bilgi sahibi olmadığınız projede fikir ileri sürmek çok yanlış. Birçok proje hakkında sonradan fikir sahibi olduk. Sırf muhalefet olsun diye bazı odalar kendi üyelerinin yaptığı projeleri eleştirmektedir. Meslek alanlarına girmeden projeleri de eleştirmektedirler” dedi.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Trabzon şehrimizin en önemli STK’larından birisi olarak nitelendirdiğimiz ve öncü olmasıyla birlikte şehrimize katkı sunan STK’nın seçimlerinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Her zaman sizlerin yanındayız. Türkiye’nin büyümesinde ve gelişmesinde hakikaten Türk mühendislerinin aklı ve cesareti önde olmuştur. Türkiye’de mühendislik harikası olarak nitelendirilen projelerin ortaya çıkmasında mühendislerin büyük bir cesareti vardır. Dünyada da çok önemli projelere imza atılmaktadır. Önemli bir başarıdır. Birlikte hareket etmeyi temel prensip olarak ortaya koymuşuzdur. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Trabzon’da her yatırımı çözmek siyasal kararlarını çözmek yeterli olmuyor. Coğrafya bazı şeylere karar vermek durumunda oluyor. Trabzon’da isteriz çok düz alanlar erişilebilir alanlar olsun ve yatırımları orada yapalım. Bir sahil yolu, dolgusu yapılarak yapıldı. Tanjant yolu çok konuşuldu. Şehrin önemli trafik sorununu çözecek diye konuşulurken bittiğinde yetmediği belli oldu. Çevre yolu ve yeni havalimanı yapmamız gerekiyor. Akyazı’nın yapıldığı alan en müsait yerdi. Ayrılan kaynaklarla Trabzon’un en büyük hastanesi yapılıyor. Oranın görüntüsünü bozmayacak şekilde bir çalışma yapılıyor. Orada oluşacak yoğunluğa göre hafif raylı sisteme kavuşturmak. Bunların hepsine STK’lar ile karar vermek istiyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası’nın çok daha aktif olması gerekiyor. Türkiye deprem kuşağı içindedir. Plansız kentleşmeyi ortadan kaldırmalıyız. Kentsel dönüşümlerin devam etmesi gerekiyor. Trabzon’da önemli projeler var. Artarak devam etmesi lazım. İnşallah güzel işlere birlikte karar veririz. Meslektaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalışıyoruz. Kamu yatırımlarından doğan ilerde genç mühendisleri yüzde 20 oranında zorunlu kılmaktadır. Odamızın seçiminin hayırlı olmasını diliyorum, yeni yönetime de başarılar diliyorum” diye konuştu.

3 ADAY YARIŞACAK

Öte yandan İnşaat Mühendisleri Odası’nda başkanlık seçimi yarın gerçekleştirilecek.

Mevcut başkan Muzaffer Aydın 3 dönem nedeniyle aday olamazken Mustafa Tiryaki, Mustafa Gültekin ve Emin Çavuş yarışacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.