İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatı TOBB’un desteğiyle sürüyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yaptırılan İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatı sürüyor.

24 Haziran 2019 Pazartesi 12:33
İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatı TOBB’un desteğiyle sürüyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İnşaat Uygulama Müdürü Haluk Altuntaş, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret ederek projenin son durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. TOBB’un finansal desteğiyle yapımına devam edilen İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi için bundan sonra yapılacak imalatlar hakkında bilgi alan Haluk Altuntaş,  TOBB olarak yapım işi ile ilgili her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını da vurguladı.

TOBB’un katkılarıyla yapılan Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’nin 11 bin metrekare açık alan üzerine inşa edildiğini belirten TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, şu bilgileri verdi:“7 bin 379 metrekare kapalı alana sahip merkezde eğitim birimleri, kuluçka merkezi ve Ar-Ge laboratuvarları, katmanlı üretim teknolojileri, üç boyutlu tarama teknolojileri, endüstriyel tasarım, sanal ve artırılmış gerçeklik, Ar-Ge birimleri, biyoteknoloji laboratuvarlarının yanı sıra yönetim ve idari birimler de bulunacak. Ar-Ge Laboratuvar ve ofislerinin bir kısmı merkezin misyon ve vizyonuna uygun başarılı projeleri bulunan girişimcilere tahsis edilerek merkezin aynı zamanda bir kuluçka merkezi olması hedeflenmektedir. Bu sayede merkezin yaptığı çalışmalar ile sürdürülebilirliğini sağlayacak mekanizmanın da tesis edilmesine katkıda bulunacaktır. Ayrıca merkez Ar-Ge ye yatkın girişimcilerin bu alanda çalışmalarına olanak sağlayarak yeni fikirlerin ortaya çıkması ile sürdürülebilir toplumsal fayda yaratacaktır. Biyoteknoloji alanında; İlaç Biyoteknolojisi araştırma ünitelerini içeren ve biyoteknolojik ilaç sanayisine yönelik Ar-Ge çalışmalarının yapılabileceği bir yapı oluşturulacaktır. İlaç biyoteknolojisi araştırma ünitesi sayesinde doğal zenginlik kaynağı ilaç hammaddesi olan bitkilerimizden ilaç etken maddelerinin elde edilmesi konusunda araştırmalar yürütülecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.