İnsan hakları film günleri başlıyor

Bu yıl Trabzon’da 8. düzenlenecek olan İnsan Hakları Film Günleri 7 Aralık tarihinde başlayacak.

30 Kasım 2018 Cuma 14:12
İnsan hakları film günleri başlıyor

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin 70. yılında Ruhi Türkyılmaz Sanatevi’n de geçekleşecek olan film günleri 7-8-10 Aralık tarihlerinde sanat ve sinemaseverlerle buluşacak.

Sekizinci Avrupa Birliği film günleri hem ulusal hem de uluslararası pek çok uzun ve kısa metrajlı filme ev sahipliği yapacak. Jale İncekol’un ödüllü belgeseli “Müzikli Bir Hikaye” ve Oyuncu Ercan Kesal yönetmen koltuğuna oturtan “Fındıktan Sonra” kısa metrajlı filmleri de gösterim içerisinde yer alan filmler arasında.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen İnsan Hakları Film Günleri 7 Aralık Cuma 14:00’da “Sıradan Zamanlar” isimli Portekiz yapımı 64 dakikalık Susana Noble filmi ile açılış yapacak. Ardından aynı gün içerisinde saat 18:00’da Türkiye, Almanya, Polonya, Fransa ortak yapımı yönetmen koltuğunda Yeşim Ustaoğlu’nun oturduğu “Tereddüt” filmi gösterime girecek.

Film güleri ikinci gününe ( 8 Aralık Cumartesi) Türk yapımı olan ve yönetmen koltuğunda Zeynep keçecilerin oturduğu “Afgan Kömürü” isimli kısa metrajlı film ile 14:00 başlayacak. Günün ikinci ve son filmi ise 18:00 da gösterilecek Macaristan yapımı olan ve yönetmen koltuğunda György Dobray’ın oturduğu “Deneme Maçı” olacak.

Sekizinci Avrupa Birliği film günlerinin son günü 10 Aralık Pazartesi günü açılışını 2017 Uluslararası İpek Yolu Ödülleri En İyi Belgesel ödülünü alan ve yönetmen koltuğunda Jale İncekol’un oturduğu “Müzikli Bir Hikaye” isimli belgesel ile yapılacak. Film gösterime 14:00 da başlayacak. Günün ve İnsan Hakları Film Günleri’nin son filmi ise saat 18:00’da gösterime girecek. Yönetmen koltuğunda Ercan Kesal’ı göreceğimiz “Fındıktan Sonra” isimli kısa metrajlı film gösterilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.