İş dünyasının talepleri Bakan Kurum’a iletildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti.

21 Şubat 2019 Perşembe 13:43
İş dünyasının talepleri Bakan Kurum’a iletildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Bakan Kurum’a iş dünyasının bakanlığıyla ilgili taleplerini iletti, yürütülen projelerle ilgili detaylı bilgi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, beraberinde Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük ve diğer ilgililerle birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkanvekili Halil İbrahim Nalbant, yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı üyeleriyle görüşen Bakan Kurum’a Trabzon’un ekonomik yapısı hakkında bilgi verildi.

İŞ DÜNYASININ TALEPLERİ İLETİLDİ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Bakan Kurum’u ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, iş dünyasının bakanlığıyla ilgili taleplerini dile getirdi. Başkan Hacısalihoğlu, müteahhitlerin talebi olan Fiyat Farkı Kararnamesi’nin acilen çıkarılması, yabancı ülkelerin yatırım – inşaat projelerinde Türk proje firmalarının devlet bazlı desteklenmesi, bu projelere Türk malları standartlarının ilave edilmesinin sağlanması, TOKİ’nin yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde yerli firmaları yurtdışına taşımada öncülük yapmasının sağlanması, Milli Emlak irtifak hakkı artış bedellerinin ÜFE’ye göre yüksek dikkate alınması, yatırımların önünün açılmasında devlete ait arazilerin bakanlıklar arası koordinasyon kurulu oluşturularak yatırımcılara kullandırılmasının sağlanmasının sonuçlandırılması konularını Bakan Murat Kurum’a iletti.

PROJELER ANLATILDI

Başkan Hacısalihoğlu, daha sonra TTSO’nun yürüttüğü ve planladığı projelerle ilgili Bakan Kurum’a detaylı bilgi verdi. Hacısalihoğlu, Yatırım Adası Endüstri Bölgesi, Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi, Yeni Uluslararası Havalimanı projelerini anlatırken, odanın diğer çalışmalarını da anlattı.Trabzon’un bölgenin önemli bir kenti olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, Trabzon’a bakanlık olarak gereken desteği vermeye çalıştıklarını ve önemli projeler yürüttüklerini vurgulayarak, “TTSO’nun projeleri de kenti ileriye götürecek güzel çalışmalar. Biz de çalışmalarımızda yerelde sizin gibi sivil toplum örgütlerine önem veriyoruz. Amacımız ülkemizi elbirliğiyle daha yukarıya taşımak. İş dünyasının taleplerini de değerlendiriyor ve gerekli desteği vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

TTSO Onur Defterini de imzalayan Bakan Kurum’a Başkan Hacısalihoğlu tarafından ziyaretinin anısına plaket takdim edildi.

İPEKYOLU MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ

Bakan Kurum ve beraberindekiler daha sonra TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de ziyaret etti. Müzedeki eserler hakkında Başkan Hacısalihoğlu’ndan bilgi alan Bakan Kurum, müze şeref defterini de imzaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.