İşkur'dan annelere günlük 70 tl

İŞKUR’un istihdam garantili mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programına katılan 0-15 yaş arasında çocuğu bulunan annelere günlük 70 TL ödenek verilecek. 

17 Ekim 2018 Çarşamba 11:17
İşkur'dan annelere günlük 70 tl

İşkur'dan yapılan açıklamada Trabzon İŞKUR İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çalışmak isteyen anneleri desteklemek için "İş'te Anne Projesi"ni başlattığını bildirdi. Bu bağlamda İŞKUR’un istihdam garantili mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programına katılan annelere günlük 70 TL ödenek verilecek. Açıklamada, “İş’te Anne Projesi ile kadınlarımız hem çocuklarının hem de işlerinin başında olmaya devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen 'İş’te Anne Projesi', çalışmak isteyen anneleri işgücü piyasasına kazandıracak, İŞKUR çalışmak isteyen kadınlarımızı mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirecek. Projeden yararlanan kadınlarımıza kursa veya işbaşı eğitim programına devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında cep harçlığı ödeyeceğiz. Ayrıca eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri yine İŞKUR tarafından karşılanarak sağlık hizmetlerinden de faydalanmaları sağlanacak. Bunun yanı sıra da annelerimizin iş hayatında daha fazla yer alması için de devletimiz bu proje içerisinde de değerlendirilebilecek bir başka projeyi de hayata geçirdi. Bu proje ile 2-5 yaş arasındaki (2 ve 5 yaş dâhil) çocuğu olup çocukları kreşe/gündüz bakımevine (özel veya kamu) devam eden kadın kursiyer/katılımcılara çocuk için kurs süresi boyunca aylık 400 TL bakım desteği sağlanacak” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.