İşkur ile Ktü arasında geleceğin meslekleri protokolü

Trabzon İşkur ile Ktü arasında geleceğin meslekleri protokolü imzalandı.

13 Şubat 2019 Çarşamba 14:51
İşkur ile Ktü arasında geleceğin meslekleri protokolü

Trabzon İŞKUR ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında geleceğin meslekleri olarak görülen yazılım geliştirme ve multimedya tasarımcılığı gibi benzer mesleklerdeki kursları düzenlemek için protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan  İŞKUR İl Müdür Vekili İbrahim Büyük,Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki hayatımızın her noktasına temas ettiğini görebiliyoruz. Dünyada mesleki anlamda gelişim geleceğin mesleklerine evrilmeyebaşladı. Özellikle genç bireylerimizin yetenek ve ilgilerinin gözle görülür bir şekilde değişime uğradığını görebiliyoruz. Yetenek ve ilgilerine uygun meslek seçen bireylerin işlerini severek yapacakları, kariyer basamaklarını koşar adımlarla çıkacakları ve buna dayalı olarak daha mutlu ve verimli bir iş hayatı ve yaşam sürdürecekleri muhakkaktır.Gençlerimizin ilgi ve alakaları en üst düzeyde iken bizler de (üniversite ve kamu istihdam kurumları) gençlerimize bu imkânı sunmamız, yol göstermemiz gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Montajcılık bu millete yakışmıyor” sözü aslında tüm bu yapılan çalışmaların özeti niteliğindedir. Çünkü bu millet kendi teknolojisini oluşturabilecek beyinlere sahip, altyapıya da sahip. Bu şekilde geleceğin mesleklerine yönelik bu kurslarıdüzenleyebilmemiz de bunun en açık ifadesi olacaktır. KTÜ UZEM’in değerli Müdür ve Yardımcıları hocalarımızaTrabzon’umuz özelinde bölgemize, ülkemize son derece katkı sağlayacak olan bu meslekler için düzenleyeceğimiz kurslar için teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

 KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal da “Göreve geldiğimizden beri İŞKUR ile birlikte protokole dayalı ciddi iş birliklerimiz oldu. Her dönemde hem bizler hem de İŞKUR bu iş birliklerine yakın oldular. Karadeniz Teknik Üniversitesi her zaman bilgi ve birikimini aktarmaya her zaman hazırdır” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.