İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, memleketi Trabzon'a geldi.

04 Mayıs 2022 Çarşamba 12:23
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, memleketi Trabzon'a geldi.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 

İSTANBUL’UN ÖZETİDİR TRABZON
Burada açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Trabzon’dayım çünkü Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi insalara dokunan talepleriyle ilgilenen bir kentin belediye başkanıyım. İstanbul’da belediye başkanı olmak o kentle ilgili olmak anlamına gelmez. İstanbul’un özetidir Trabzon. Trabzon’da Yomra Belediyesi’nin iş birliği talebiyle karar verdiğimiz güzel bir parkı tasarlayıp inşasına katkı sağladığımız süreci tamamladık. Trabzonspor’un şampiyon olduğu hafta sonundan sonraki hafta oldu. Trabzonspor camiasının  Trabzon kentinin şampiyonluğu kutlu olsun. Gerçekten Trabzon’daki spor duygusunun temelinin ne kadar uzun olduğunu bilen bir insanım. Keyifli görüntülerin dışında hiçbir sıkıntı olmayan Trabzonsporlu ve Trabzonlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu gezinin öncesinde Rize ve Artvin’de ilçe ziyaretleri yaptım. 2 yıl önce geldiğimde yaptığım ziyarette oradaki siyasi parti il başkanlarının 2’dir Karadeniz’e geliyorsunuz ama Rize ve Artvin’i ziyaret etmiyorsunuz demişlerdi. Söz vermiştim geleceğime dair. Hem bir açılış programı hem de Rize ziyaret sözümün yerine geldiği bir ziyarete dönüştü” dedi.

TOPLUMUN YÜZDE 80’İ RAHATSIZ 
Değişim var halkta. Yüksek oranda var. Olmaması yanlış. Türkiye’deki bütün olumsuzluklar, yönetim biçiminden, toplumun rahatsızlığı yüzde 70-80 oranlarında. Sorun yumağı içinde olan ülkede değişimin olmaması mümkün değil. Umutlandıracak olan da muhalefettir. Üzerine düşeni yapmaktadır. Tarihi birlikteliği bar 6’lı masanın. İstanbul’u yöneten Türkiye’yi yönetir yaklaşımı üzerinden gidersek… Hiç konuşmayan ağzını bıçak açmayan İBB başkanı tasvip edilmez. 16 milyon insanın tarihi oyla seçti başkanı birçok konuda karakterli ladım atma mecburiyetindir. Ben de bu sorumluluğu taşımada özen gösteriyorum. Sorumluluk bilinci bende en üst seviyede var. 

GENEL BAŞKANLIK HEDEFİ VAR MI?
Cumhurbaşkanlığı adaylığı… Elbette ki benim gündemimde yok. Önümüzdeki seçimde değişim var. Hepimizin ihtiyacı var. En başta sorun yaşayan kişi benim. Zulüm çektiğimiz problemleri saysam 150 yetmez. Türkiye’deki değişime kamu yöneticilerinin ihtiyacı var, belediye başkanlarının ihtiyacı var. AK Partili belediye başkanlarının ihtiyacı var. Beyanda bulunamayan belediye başkanı Ak Partili olsa ne olur olmasa ne olur. Meseleye süreç olarak bakıyorum ve bu sürecin değişimle taçlanması gerektiğine inanıyorum. Partimizde şöyle bir şey yok. Genel başkan yarışı yok. Kurucu partisinin genel başkanlığı çok asil bir makamdır. Genel başkandan izin alarak konuşmam. Sormanızı doğru buluyorum çünkü iktidar böyle hareket ediyor. Ne konuşması gerektiğinin metni verdiğini düşünüyorum. İktidar partisinde özgürlük yok. Genel başkanımla çok paylaşımda bulunan bir kişiyim. Bu partinin demokrat prensiplerine uygun değil. Ne konuştuğunu ve konuşacağını bilenler olarak en üst düzeyde titizlikle hareket ediyoruz. Kıymetli mevkidaşım yol arkadaşım Mansur Yavaş ile bir yarış söz konusu. Hizmet yarışı vardır. Güzel bir yarıştır. 

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI "BENİM GÜNDEMİMDE YOK"

Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili tartışmalara ilişkin ise şunları söyledi:

Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye'deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye başkanlarının ihtiyacı var. Sözünü söylemeyen sesini çıkaramayan belediye başkanı AKP'li olsa ne olur... Bu değişime onların bile ihtiyacı var.

TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYONLUK MAÇI…
İlk kez o akşam kızımla maç izledim. Büyük oğlum ve küçük oğlum maç izlemeye buraya geldi. Aslında eşim fotoğrafımızı çekmiş. Kusura bakmayın da gözümden yaş aksın. 13 yaşındaydım şampiyonluk yaşadığımda. İlk şampiyonluğu da hatırlıyorum. Büyük oğlum da telefonlar aradı ağlıyordu şampiyonluk gecesi. Her şampiyonluk bu duygularla yaşansın. Trabzon Meydan’daki gösterileri çok beğendim. Enerjisi yüksek. Trabzon’da yerel yöneticiler niye tekno grubu getirip bugüne kadar konser yapmadılar düşünsünler. Ne güzel hayatlarında unutulmayacak anılar elde edildi.

BOZTEPE’DEKİ VİYADÜKLER…
Benim gençlere özellikle yaşadığım ve yönettiğim ortamda moral veren bir birimin olması şattır. Aksi düşünülemez. Fayda vermeniz mümkün değil. Kaçırırsınız insanları. Bugün ülkede genlerin kaçma hayali kurduğu gibi. Keşke bu iktidar için Rize ve Trabzon bu kadar önemli olmasaydı. Doğaya verdikleri zarar. Boztepe’nin önüne diktikleri viyadük abidesi… Bu dönemin simge abidesi olacak o viyadükler. Böyle değil de makul bir şey ortaya koysalardı. Buranın çocuklarına dünyanın gündemi olan dijitalleşen dünyanın en etkin merkezlerinden biri olsaydı Karadeniz insanı ve onların çocukları. Bu bölgede ne üretiyoruz biz. Allah’ın verdiği doğal güzelliği hoyratça pazarlamanın dışında ne yapıyoruz Trabzon’da ve Rize’de? Trabzon eğitimde kaçıncı sırada… Bakın ve üzülün. Trabzon ve Rize halkı üzülsün buna. Yüzde 60-80 oy alsan ne olur. Hiç önemli değil. Bu şehre üzülerek bakıyorum. Şu anda Karadeniz nüfusu en hızlı yaşlanan nüfus. Trabzon Rize gibi Karadeniz nüfusu Türkiye’nin ortalama nüfusundan genç olmuştur. Gittikçe yaşlanan bir nüfusa dönüşüyor. 

Son Güncelleme: 04.05.2022 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.