İşte harita işte gerçek

Karadeniz fayının AFAD raporlarına yansıyan özellikleri olası depremin boyutunu açıkça gösteriyor.

07 Şubat 2020 Cuma 09:05
İşte harita işte gerçek

SEGMENTLER…

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Karadeniz fayının AFAD raporlarına yansıyan özellikleri hakkında konuştu. “MTA’nın Türkiye Diri Fay Haritası kıyılarımızı tehdit edebilecek denizlerdeki aktif fayları değil, karalardaki deprem üretme kabiliyeti olan fayları gösterir. AFAD tarafından hazırlanmış UDAP-Ç-13-06 Nolu raporda Karadeniz Fayının segmentleri, fay segmentlerinin hızları, her fay segmentin oluşturacağı en büyük depremler haritalar halinde verilmiştir.”

EN BÜYÜK DEPREM!

“Bu haritalara göre sahilden yaklaşık 10 km açıktan geçen Doğu Karadeniz Fayı üç ayrı fay segmentinden oluşur. Deprem Tehlike Haritasına göre Karadeniz Fayının 50 yıl içerisinde üretebileceği en büyük deprem yüzde doksan olasılıkla 6,6’dır. Bu büyüklükten daha büyük deprem olma olasılığı yüzde ondur. Bütün bu gerçeklere rağmen ‘Trabzon ve Rize illeri deprem bölgesinde değildir’ demek yanlıştır. Bu illerin yapı stokları sorgulanmalıdır.”

sonnokta gazetesi
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.