İşte Trabzon'un yeni tiyatro binası

Trabzon’a yeni tiyatro binası için proje ortaya çıktı, adres için takasın gerçekleşmesi bekleniyor

10 Şubat 2021 Çarşamba 15:15
İşte Trabzon'un yeni tiyatro binası

SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon’da yıllardır tartışılan ve yenisinin nereye yapılacağı merak edilen tiyatro binası için proje hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun önerisi ile Tabakhane Vadisi’nde yapılan Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu’nun Tanjant yolu bağlantı kısmında kalan ve şuanda otopark olarak kullanılan alan uygun görüldü.

ARAZİ TAKASI YAPILACAK
Büyükşehir Belediyesi tiyatro binası için proje hazırlatırken, Haluk Ongan Sahnesi’nin arazisi ile yeni binanın yapılacağı arazinin takasının gerçekleşmesinin ardından kazmanın vurulması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu proje ile ilgili, “Arazi konusunda takasın gerçekleşmesi ile proje hayata geçecektir. Trabzon’a söz verdiğimiz gibi çok güzel bir bina yapacağız. Ulaşımının da Meydan’a yakın olmasını tercih ettik.” dedi.

SON AŞAMADA!
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacisalihoğlu ise, “Tiyatro binasının yapılması ile ilgili projeler hazırlandı, yerlerin tahsisi ile ilgili bir takas söz konusu. O da son aşamaya geldi. Çok güzel bir yer düşünüldü, Meydan’a yakın, yürüme ile her tarafa ulaşılabilecek bir nokta.” dedi.

Projede 219 ve 160 koltuk kapasiteli 2 salon, çok amaçlı salonlar, idari ofisler ve otopark da yer alıyor

Son Güncelleme: 10.02.2021 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.