İtfaiye erleri yemin etti

tfaiye erlerinin yemin ve dua törenine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Halka hizmet hakka hizmettir. Belediyecilik hizmetini en güzel anlatan ifade budur. Belediyecilik hizmeti, halka hizmet ederek Allah’ın rızasını kazanmaktır” dedi.

15 Şubat 2019 Cuma 13:43
İtfaiye erleri yemin etti

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam edilen 82 itfaiye erinin yemin töreni ile itfaiye teşkilatının dua merasimi Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında gerçekleştirildi.

Törende İtfaiye erlerine seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu kutsal görevi yıllardır sürdürmekte olan en tecrübelisinden yakın geçmişte KPSS imtihan sonuçları ile birlikte aramıza katılıp bu mükemmel yemin törenini yapmış olan genç arkadaşlarıma kadar tüm itfaiye teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İtfaiye teşkilatının toplum için canını ortaya koyduğuna değinen Gümrükçüoğlu, “Genç kardeşlerim, sizin yanınızda tecrübeli arkadaşlarınız var. 82 yeni arkadaşımız, Trabzon’umuzun 18 ilçesine, 693 muhtarlığımıza büyük bir fedakârlıkla hizmet etmiş olan bu güzel orduya katılmış olmanızı tebrik ediyorum. Hepimizin bildiği gibi ülkemiz genelinde yapılan KPSS imtihanının neticesinde, tamamen kendi bilginiz ve yetenekleriniz neticesinde hak edeni hak ettiği yere getirmeye gayret ettik. Bu durum, Türkiye’de adaletin, hakkın, hukukun nasıl korunduğunun güzel bir örneğidir. Sizlerinde görev süreniz, bütün ömrünüz boyunca aynı hakka ve hukuka, adalete ve en başta da yaşama hakkına vereceğiniz hizmetlerde bunu hiç unutmayacağınıza eminim. Yemininizde de işaret edildiği gibi halka hizmet hakka hizmettir. Belediyecilik hizmetini en güzel anlatan ifade budur. Belediyecilik hizmeti, halka hizmet ederek Allah’ın rızasını kazanmaktır. Gereğinde hayatınızı ortaya koyarak çocuğu, bebeği, yaşlımızı kurtarmak için hayatını ortaya koyan sizlersiniz. Allah’ın muhafazası altında olmanız için hepimiz dua ediyoruz. Bütün dünyada itfaiye hizmeti çok farklı bir hizmettir. Sadece yangınlarda değil, bir depremde, bina göçmesinde, trafik kazasında, denizde hep varsınız. Ben itfaiyeci arkadaşlarımla yıllarca çalıştım. Hep en önde onlardı. Vazifenizin yanı sıra bu çalışmaların sevabının ne kadar büyük olduğunu yaşayıp göreceksiniz. Benim özellikle itfaiye teşkilatına katılan genç arkadaşlarımdan ricam şudur: Her zamanki gibi saygıda kusur etmeyin. Saygı, sevgi, kardeşlik içinde çalışma hayatınızı sürdürün” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.