İYİ Parti Trabzon İl Teşkilat Başkanı Tekin Türeli; Vatandaş canından bezdi.

İYİ Parti Trabzon İl Teşkilat Başkanı Tekin Türeli, kömür fiyatlarındaki sürekli ve yukarı yönlü seyrin vatandaşı canından bezdirdi.

08 Eylül 2021 Çarşamba 15:14
İYİ Parti Trabzon İl Teşkilat Başkanı Tekin Türeli; Vatandaş canından bezdi.

İYİ Parti Trabzon İl Teşkilat Başkanı Tekin Türeli, kömür fiyatlarındaki sürekli ve yukarı yönlü seyrin vatandaşı canından bezdirdiğini belirterek, devlet yetkililerini göreve çağırdı. Başkan Türeli, “Vatandaş kömür konusunda ithalatçı firmaların insafına bırakılmamalı ve ezdirilmemelidir.” dedi.
İYİ Parti Trabzon İl Teşkilat Başkanı Tekin Türeli, kömür fiyatlarının vatandaşın alım gücünü aştığını belirterek, bu konuda yetkili makamların müdahalede bulunması gerektiğini ifade etti. Başkan Türeli, vatandaşın ithalatçı firmaların insafına bırakılmaması çağrısında bulunduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkenin ekonomik açıdan yangın yerine döndüğü, milletin alım gücünün azaldığı bu günlerde soğuk bir kış da yaşanan ekonomik darboğazın cabası olacak. Kış yaklaşırken kömürle ısınacak olan vatandaşlar haklı bir kaygı içerisine girmeye başladı. Geçtiğimiz yıl kış sezonu biterken kömür fiyatlarında düşüş bekleyen vatandaşlar ise hayal kırıklığına uğradı.  Doların yükselişi ile zamlanan kömür fiyatları, ardından dolar düşse de yukarı yönlü seyretmeye devam etti. Bu durum da kömürle ısınan ve fiyatlarda düşüş bekleyen vatandaşı canından bezdirdi.

Yaz döneminde kömür fiyatları düşecek diye beklenti içinde olan vatandaş maalesef kömüre üç kez  zam yapılınca, bu kış nasıl ısınacağını kara kara düşünmeye başladı. Rusya’dan ithal ettiğimiz kömürde meydana gelen sürekli fiyat artışının ithalatçı firmalarla değil ihracatçı ülke Rusya ile alakalı olduğuna dair söylemler ağırlık kazandı. Yayılan söylentilere bir de kömür ithalatında sıkıntılar yaşanacağı eklendi. 
Kömür fiyatlarındaki artış nedeniyle bir torba kömürün fiyatı 110 TL’ye dayandı. Kömürün tonu 2310 TL iken asgari ücretle geçinen bir ailenin nasıl ısınacağını toplumun takdirine bırakıyorum. Artık önümüzdeki kış ailelerimiz çocuklarını ısıtabilmesi için yetkililerin kapılarını aşındıracak gibi. Ne diyelim ‘reis bizi uzaya getir’ diye pankart açanlar ‘reis bizi Rusya'ya getir’ diye slogan atmazlar inşallah. Umut ediyoruz ki Karadeniz’de bulunan doğalgaz ve petrol haberleri bir an önce gerçekleşir de çocuklarımız sıcak evlerinde ders çalışırlar. Buradan yetkililere de sesleniyorum: kömür fiyatlarının belirlenmesinde söz sahibi olması gereken özel ithalatçı firmalar değil devlet yetkilileridir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da vatandaş kömür konusunda da ithalatçı firmaların insafına bırakılmamalı ve ezdirilmemelidir. Bu konuda devlet yetkililerinin gerekli görüşmeleri ivedilikle yapması son derece elzemdir.”

Son Güncelleme: 08.09.2021 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.