İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, av sezonu açılışında balıkçılara bereketli bir sezon diledi, "Hayde rastgele" dedi. 

01 Eylül 2021 Çarşamba 14:49
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, av sezonu açılışında balıkçılara bereketli bir sezon diledi, "Hayde rastgele" dedi. 

Örs, beraberinde Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hamza Ustabaşı ve  Belediye Meclis Üyesi Demet Sevgi ile birlikte Çarşıbaşı Yoroz Balıkçı Barınaklarında düzenlenen 2021-2022 Su Ürünleri Av Sezonu açılışına katıldı. 

Milletvekili Hüseyin Örs, av sezonunun açılması ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Örs, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Şehrimizde balıkçılık çok önemli bir sektör. Sadece Trabzon'da binlerce vatandaşımız bu sektörden geçimini sağlamaktadır. Bu yüzden sektörde devamlılığı sağlamak adına hem bu sektörde çalışanları hem de tüketiciyi koruyacak düzenlemelere ihtiyaç vardır. Bunun yanında Denizin bereketinden istifade edebilmek adına belirlenen kurallara da uymak gerekir. 

2021-2022 Su Ürünleri Av Sezonu açılışını yaptık, av yasağının bu gece sona ermesiyle denize açılacak balıkçı kardeşlerimize "Hayde Rastgele" dedik.  

Bilindiği üzere geçen yıl yaşanan salgın sürecinde balıkçılık sektöründe salgın yasakları, yasal avlanabilir boy uzunluğunun altında olan balık sayısının arttığının tespit edilmesi, hamsilerin et verimliliğinin düşük olması, bunun yanında çevresel ve iklimsel faktörlerin hamsi kalitesini olumsuz etkilemesi gibi nedenlerle birçok mağduriyetler meydana yaşanmıştı. Balıkçılıkta salgının olumsuz etkilerinden daha çok küçük ölçekli balıkçılık sektörü  etkilenmişti. Yaşanan bu sorunlara rağmen balıkçı kardeşlerimiz devlet desteği de alamamıştı. Dilerim ki, yeni sezon da bu tür sorunlar tekrar yaşanmaz.  

Bir başka hususa daha değinmek istiyorum. Daha önce de dile getirdiğimiz üzere balıkçılarımıza ve denizlerimize Tarım ve Orman Bakanlığı bakmaktadır. Bu sebeple birçok aksaklık ve mağduriyetler yaşanmaktadır. Denizcilik Başkanlığı'nın  kurulması elzemdir. Deniz ekosistemlerinin geleceğini ve insan refahını güvence altına alan politikalara öncelik verilmeli, yeni planlamalar yapılmalı ve balık stoklarının canlanması için çalışmalar hızlandırılmalıdır. Her türlü yasa dışı, kayıt dışı ve kural dışı faaliyetlerin engellenmesi için gerekli tedbirler arttırılmalı, avlanmada ülkeler arası farklılıklar ortadan kaldırılmalıdır. 

2021-2022 Av Sezonu'nun hayırlı olmasını temenni ediyor ve kazasız, belasız, bereketli bir av sezonu diliyorum."

Son Güncelleme: 01.09.2021 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.