İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, enflasyon ve hayat pahalılığı üzerinden Ak Parti'ye yüklendi "günah keçisi aramayın, sorumlu sizsiniz"  dedi.

21 Eylül 2021 Salı 13:37
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, enflasyon ve hayat pahalılığı üzerinden Ak Parti'ye yüklendi "günah keçisi aramayın, sorumlu sizsiniz"  dedi.

Örs yaptığı açıklamada  iktidarın enflasyonla mücadeledeki başarısızlığını örtmek için algı oluşturmaya çalıştığını belirterek "Yüksek enfasyon artık iktidar tarafından da kabul edilmiş durumda." ifadelerini kullandı. 

VATANDAŞIN GÜNDEMİ YOKSULLUK 

Sayın Cumhurbaşkanı son günlerde enflasyonla mücadele ve fiyat artışlarına dikkat çeken açıklamalarda bulunuyor. Biz aylardır bunu söylüyoruz. 'Gittiğimiz her yerde vatandaşlar hayat pahalılığından şikayetçi. Vatandaşın gündemi hayat pahalılığı, gıda fiyatları ve yoksulluk' diyoruz. Bugün bakıyorum konu artık iktidarın da gündemine girmiş durumda. Ama iktidar her zaman yaptığı gibi sanki ülkeyi başkası idare ediyormuş gibi davranıyor, faturayı kendi üzerine almıyor. Kendi başarısızlıklarını örtmek adına fiyat artışlarının sorumluluğunu başkalarına yükleme çabası içine girmişler. İktidar sahiplerine sesleniyorum: 'günah keçisi aramayın, enflasyonun da  hayat pahalılığının da  sorumlusu sizsiniz'. Başarısızlığınız tescillendi." dedi. 

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI 

İktidarın enflayonla mücadelede başarısız olduğunu kabul etmesi gerektiğini söyleyen Örs, açıklamasında şu ifadelere yer verdi "Hükümetin enflasyonla mücadele etmek için gerçek anlamda bir program oluşturduğundan söz etmek mümkün değil. Başarısız olmuşlardır. Bunu kabullenmek zorundadırlar. Ne TÜİK rakamlarının ne de yandaş medyadaki pembe tabloların inandırıcılığı kalmamıştır. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Ağustos ayında %19,25 seviyesinde açıklanan enflasyon içinde özellikle gıda grubunda bir süredir dikkat çekici boyutta artış yaşanmaktadır. Gıda enflasyonu Ağustos ayında %29 ile son 28 ayın zirvesine çıkmıştır. Ağustos ayında tüketici enflasyonu ile üretici enflasyonu arasındaki makas açılmaya devam ederek yeni bir rekora ulaşmıştır. 

FİYATLAR ARTIYOR AMA GELİR SABİT 

Burada asıl mesele fiyat artışlarına rağmen gelirin sabit kalmasıdır. Yılbaşında 2 bin 825 lira olarak belirlenen asgari ücret ilk aydan itibaren erimeye başladı.  İktidardan gelen peş peşe açıklamalar, sadece propagandadan ibaret. Bakıyorsunuz açıklamalarına, faizi de enflasyonu da fiyatları da indirebilirmiş gibi rahat ve kendinden emin konuşuyorlar. Yeni vaatlerde bulunuyorlar. Vaatler şahane ama iktidarda 20. yıla girerken inandırıcılıklarını kaybettiler.  Artan fiyatları düşürecek, enflasyonu dizginleyeceklermiş. Şimdiye kadar niye beklediniz, o zaman?"

Son Güncelleme: 21.09.2021 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.