İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, itfaiyecilerle bir araya geldi. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nı ziyaret ederek itfaiyecilerle bir araya geldi. 

29 Eylül 2021 Çarşamba 12:20
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, itfaiyecilerle bir araya geldi. 

Örs, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada "İtfaiyecilerimiz, yangınlarda, afetlerde , depremlerde, sel baskınlarında, trafik kazalarında kısacası insanların en zor anlarında yanlarında olan, en zor görevleri, insan hayatı kurtarmak adına yapan kardeşlerimizdir. Üstelik bu görevi kendi hayatlarını tehlikeye atarak gerçekleştiriyorlar. Büyük bir özveri ile çalışan itfaiye çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları olduğunu biliyoruz. Deprem, sel gibi doğal afetlerde kurtardıkları her can ve yangınlardaki performansları nedeniyle alkışlanan itfaiyecilerimizin sorunlarının giderilmesi adına gerekli düzenlemeler yapılmalıdır." dedi. 

İtfaiye hizmetlerinin “en tehlikeli meslekler” arasında yer aldığını ancak itfaiyecilere gerekli değerin verilmediğini belirten Milletvekili Örs, açıklamasında şu ifadelere yer verdi "Her türlü yangın ve doğal afetlerde arama-kurtarma, kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer ve yüksek patlamalara karşı kitlesel kirlenmeyi önleyici tedbirler alma, yangınları önlemeye yönelik kontroller yapma gibi oldukça geniş bir alanda risk oranı yüksek görevlerini ifa eden itfaiyeciler ne yazık ki statü, özlük hakları, maaş, vardiya ve standartlaşma gibi birçok sorun ve mağduriyet ile karşı karşıyadır.

  Türkiye İtfaiye Teşkilatlarında merkezi birliğin olmaması nedeniyle teşkilat çalışanları arasında statü, standart, özlük ve sosyal haklar gibi birçok durumda farklılık görülebilmektedir. İtfaiyeciler, memur itfaiyeci haricinde sözleşmeli memur, kadrolu işçi, görevlendirme memur-işçi, taşeron, İŞKUR’dan gelenler gibi farklı statülerde istihdam edilmekte, aynı işi yapanlar farklı maaş ve ücretler almaktadir. Yüksek riskli iş grubunda görev yapan itfaiyeci arkadaşlarımızın "meslek tanımı" maalesef bulunmamaktadır.  Aynı zamanda, yıpranma hakkı payları da oldukça düşüktür. Gelişmiş birçok ülkede itfaiyecilik prestijli ve saygın bir meslek iken bizim ülkemizde bu durum ne yazık ki olması gereken seviyede değildir. İtfaiyeci kardeşlerimizin, statü, maaş farklılıkları, meslek tanımı ve tüm özlük hakları ile ilgili haklı talepleri kesinlikle çözüme kavuşturulmalıdır. İtfaiyecilerin yıpranma hakları iyileştirilmeli, derece ve kademe ilerlemesi engeli ortadan kaldırılmalı ve 3600 ek gösterge verilmelidir." 

Açıklamasının son bölümünde İtfaiyecilik Haftası'nı kutlayan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Her başımız sıkıştığında, yangın, afet gibi en zor günlerimizde omuzlarına yaslandığımız, kurtarıcı olarak alkışladığımız itfaiye erlerimize sağlık diliyor, haftalarını kutluyorum. Allah her türlü kazadan beladan onları korusun." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 29.09.2021 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.