İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Şalpazarı ve Tonya ilçelerini ziyaret etti,

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Şalpazarı ve Tonya ilçelerini ziyaret etti, "Vatandaşın derdinde, milletin emrindeyiz" dedi.

14 Nisan 2021 Çarşamba 12:40
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Şalpazarı ve Tonya ilçelerini ziyaret etti,

İYİ Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştiren Milletvekili Hüseyin Örs'ün gündeminde esnaf ve vatandaşın yaşamış olduğu ekonomik sorunlar vardı. Örs, burada yaptığı açıklamada “Millete gitmeye devam ediyoruz. Vatandaşın derdinde milletin emrindeyiz. Mübarek Ramazan ayına girdik. Bu mübarek ayın evlerimize sağlık ve bereket getirmesini diliyorum. Koronavirüs salgını bir yılı aşkın süredir hemen hemen her alanı etkiledi. Ne yazık ki salgının etkileri artarak devam ediyor. Böyle vahim bir tablo içerisinde esnaf umudunu Ramazan ayında yapacağı satışlara bağlamış, ancak bir tedirginlik var. Süreçteki belirsizlik esnafı düşündürüyor. Pandemide, ensaf ve vatandaşlarımızın ekonomik anlamda çok büyük olumsuzluklar yaşadığını görüyoruz.  Yaşam standardı ve alım gücü düştü. Esnaf destek alamadı. Verildiği söylenen destekler de fayda etmedi. Zor durumda olan esnaf Ramazan ayına umut bağlarken, alım gücü olmayan vatandaş ramazan kumanyasını ya tam alamadı ya hiç alamadı. Meyve, sebze ve gıda fiyatları el yakıyor, zeytinyağı zam şampiyonu oldu. Vatandaş artık alışveriş yapamıyor. Haliyle esnaf da iş yapamıyor." dedi. 

Şalpazarı'nın ardından Tonya'ya giden Örs, İYİ Parti Tonya ilçe Başkanı Ali Paşa Latifoğlu ile birlikte esnaf ziyareti yaptı. Tonya'da esnaf ve vatandaşların geçinmekte büyük zorluklar yaşadığını belirten Örs, açıklamasında "İktidar partisi ve yandaşları güzel tablolar çiziyor ama çarşı, pazar farklı. Ramazan ayı öncesinde mutfaktaki temel ihtiyaçlarını temin etmek için pazara giden vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi. Esnaf ise satış yapmamaktan ve zincir marketler ile olan haksız rekabetten şikayetçi. Her iki taraf da memnun değil. Esnaf dükkanını, vatandaş evini döndüremiyor. Mutfakta tencere kaynamıyor. İktidar partisi yaşanan bu sorunlara acilen çözüm bulmak zorundadır. Ben yaptım oldu mantığının çare olmadığı ortadadır. Ülkemiz ekonomik anlamda çökmüştür. Bu artık çeşitli algılarla, yalan haberlerle örtülemeyecek kadar açıktır. Piyasanın durumu, pahalılık, enflasyon, alım gücü, Türk Lirasının değer kaybı ortada. Artık iktidar günü kurtarmaya yönelik uygulamalardan vazgeçmelidir. İktidar kendi siyasi şovlarından vazgeçip samimi bir şekilde hizmet etmeli, vatandaşı girdiği bu dar boğazdan kurtarmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Açıklamasının son bölümünde millet olarak salgın tedbirlerine uyulması gerektiğine vurgu yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Salgın 50 bin vakanın üzerinde seyrediyor. Millet artık bunaldı. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Uzmanların ve yetkililerin uyarılarına uymalıyız. Bayram sonrası daha güzel günlere erişmek adına Ramazan ayı içerisinde çok daha dikkatli olmalıyız." dedi.

Son Güncelleme: 14.04.2021 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.