İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, sel bölgesinde.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, sel felaketinin yaşandığı ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Giresun'un Dereli ve Yağlıdere ilçelerine gitti.

24 Ağustos 2020 Pazartesi 15:15
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, sel bölgesinde.

Beraberinde Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ünzile Yüksel ve Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu'dan oluşan heyetle bölgede incelemelerde bulunan Örs, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Örs ve beraberindeki heyet vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve sel felaketinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdem Çıtır'ın cenaze törenine katıldı. Giresun İYİ Parti İl Başkanlığında bir basın toplantısı yapan Milletvekili Hüseyin Örs, "Gerçekten çok acı bir tablo ile karşı karşıyayız. Felaket sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Kendileri Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Bunun yanında sele kapılan Jandarmalarımız var. Şu anda iki şehidimize ulaşıldı. Milletimizin başı sağolsun. Kayıp olan vatandaşlarımız ve askerlerimizin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İnşallah sağ salim kayıplara ulaşılır." dedi.

Örs, açıklamasının devamında, şu ifadelere yer verdi, "Son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen ve aşırı yağışlara bağlı olarak sonuçlanan sel ve heyelanlar, bölgemizin en önemli doğal afet sorunlarının başında gelmektedir. Her ne kadar meydana gelen bu tür felaketler bir doğa olayı olsa da, insan etkisiyle yapılan yanlış uygulamaların sonucu afet boyutuna ulaşmaktadır. Geçen yıl Araklı ilçemizde sel ve heyelan sonucu on vatandaşımız vefat etmişti. Geçtiğimiz günlerde Of ilçemizde bir vatandaşımız heyalan altında kalarak vefat etmişti. Bugün yine aynı acıyı yaşadık. Sel baskını sonucu Dereli ilçe merkezinin tamamına yakını 4 metre yüksekliğinde taş, toprak ile kaplanmış durumda. İlçede Dükkanların hepsi harap olmuş. Esnaf perişan. Yaşanan acının yanında çok büyük maddi hasar var. Dileğimiz, devletimizin bütün gücüyle buradaki yaraları sarması, mağdur olan vatandaşımızın yanında olmasıdır. Bölgede mağdur olan vatandaşların banka, kredi vs borçlarının da ertelenmesi hakkında gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda da gerekli adımlar acilen atılmalıdır. Hasad mevsimi olması nedeniyle, bölgedeki fındık üreticimizde magdurdur."

Örs, Giresun Dereli ve Yağlıdere'deki incelemelerin ardından sağanak yağıştan etkilenen Samsun'un Terme, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerine hareket etti.

Son Güncelleme: 24.08.2020 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.