İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs TBMM Genel Kurulunda konuştu "İktidarın görevi millete akıl vermek değil onun derdine çare bulmaktır" dedi.

02 Aralık 2021 Perşembe 15:00
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs TBMM Genel Kurulunda konuştu "İktidarın görevi millete akıl vermek değil onun derdine çare bulmaktır" dedi.

TRT PAYININ KALDIRILMASI YETMEZ!

Meclis Genel Kurulunda İYİ Parti Grubu adına konuşan Örs, elektrik faturalarından TRT payının kaldırılmasının doğru olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını ifade ederek "Biz, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılmasına ilişkin önergeler verdik, bu kürsüde bunu çok konuştuk ancak iktidar partisine mensup arkadaşlarımız her seferinde söylediklerimize kulaklarını tıkadılar, önergelerimizi de toptancı bir mantıkla reddettiler. Bugün burada her ne kadar "TRT payının kaldırılması" ambalajı içinde birçok farklı maddeyi içeren bir torba yasayla karşı karşıya kalsak da kanunun tamamından bağımsız olarak TRT payının kaldırılmasına ilişkin maddeleri olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Peki, TRT payının kaldırılması yeter mi? Tabii ki yetmez." dedi.

KAYIP KAÇAK BEDELİ KALDIRILMALI

Örs konuşmasında elektrik faturasındaki kalemleri tek tek sayarak "Bir elektrik faturasında TRT payının dışında aktif enerji bedeli var, elektrik dağıtım bedeli var, elektrik tüketim vergisi var, Enerji Fonu var, KDV var, iletim bedeli var, kayıp kaçak ve sayaç okuma bedeli var. Bu kalemleri, vergileri, ismi üstünde "bedelleri" yine vatandaşımız ödeyecek, yine vatandaşımızın sırtında yük olarak durmaya devam edecek. Özellikle kayıp ve kaçak bedeli tüketici haklarına aykırı bir uygulamadır ve son bulmalıdır." ifadelerini kullandı.

AKIL VERMEYİN, ÇARE BULUN!

Vatandaşın geçim sıkıntısına dikkat çeken Örs, konuşmasının son bölümünde Ak Parti milletvekillerine seslerek "Dolar artıyor, tüketim maddeleri el yakıyor, siz "Porsiyonları azaltın." diyorsunuz.  Dolar artıyor, vatandaşın maaşı eriyor, siz "Dolarla mı maaş alıyorsunuz?" diyorsunuz. Dolar artıyor, elektrik faturaları artıyor, siz "Elektrikten tasarruf edin." diyorsunuz. Dolar artıyor, kömür fiyatları artıyor; dolar artıyor, doğal gaz faturaları artıyor, siz "Bir odayı yakın, dereceyi düşürün." diyorsunuz. Bugün milletimiz çaresiz, millet borç içinde, millet sıkıntıda. Peki siz? Siz başka bir âlemdesiniz. "Vatandaşı faize, enflasyona ezdirmeyeceğiz." diyorsunuz ama vatandaş nefes alamıyor, görmüyorsunuz, duymuyorsunuz. Milletin akla ihtiyacı yok. Vatandaşımız kaç ton kömür alacak, kombiyi kaç derecede yakacak, hangi odanın ışığını açacak, hangi odanın ışığını kapatacak buna kendisi karar verir. İktidarın görevi millete akıl vermek değil onun derdine çare bulmaktır. İktidarın görevi vatandaşının bütün gider kalemlerini karşılayacak ekonomik refah seviyesini sağlamaktır." dedi.

Son Güncelleme: 02.12.2021 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.