İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nı ziyaret etti, "Servis şoförü esnafımızın dayanacak gücü kalmadı." dedi.

29 Kasım 2021 Pazartesi 17:05
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nı ziyaret etti, "Servis şoförü esnafımızın dayanacak gücü kalmadı." dedi.

Ziyaretinde oda Başkanı Muhsin Keleş ve yöneticilerle sektörün sorunları ile ilgili fikir alış verişinde bulunan Örs, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "En önemli maliyet kalemi akaryakıt olan servis şoförü esnafımız, her gün gelen zamlar karşısında ayakta durmakta zorlanıyor. Bu kardeşlerimizin dayanacak gücü kalmadı. Peşpeşe gelen zamlar, tüm araç bakım ve yedek parça fiyatlarına da doğrudan etki ediyor. Son gelen zamlar esnafımızı perişan etti. Akaryakıt zamları, okul ve personel servis taşımacılığında doğrudan maliyet kalemini artırıyor ve kazancın azalmasına sebep oluyor. Ticari araçlar için indirimli akaryakıt desteği verilmesi bu arkadaşlarımızın en önemli beklentisi durumunda. Okul özel servis ve personel servis taşımacılığı yapan esnafımızın Trabzon Büyükşehir Belediyesinden maliyetlerini karşılayabilmek için zam talepleri var. Bu esnaflarımız son zamanlarda yaşanan akaryakıt zamlarından dolayı büyük  mağduriyet yaşamaktadır. İhale dönemindeki mazot fiyatı ile şu andaki mazot fiyatı arasında yaklaşık %35 civarında artış yaşanmıştır. Taşımalı eğitim okul servisi faaliyetinde bulunan kardeşlerimizin  mağduriyetlerinin giderilmesi taleplerine Milli Eğitim Bakanlığımız da kayıtsız kalmamalı, taleplerin karsılanması noktasında gerekli düzenlemeler yapılmalıdır."


İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs açıklamasında, Covid-19 nedeniyle okulların tatil edilip uzaktan eğitimin başlaması ve işyerlerinin kapanıp evden çalışma sisteminin yaygınlaşması ile aylarca çalışamayan servis şoförlerinin salgın döneminde en çok sıkıntı yaşayan esnaf gruplarından biri olduğuna vurgu yaparak "Bu kardeşlerimizin pandemi sürecinden kalan sıkıntılarının üzerine şimdide akaryakıt zamları ile gelen sıkıntılar eklendi. Bu sektördeki sorunların çözümü ve esnafa destek verilmesi konusunda yeni düzenlemeler yapılmalıdır. Biz onların taleplerinin takipçisı olmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 29.11.2021 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.